Nakon što se prošle godine nije održao zbog pandemije korona virusa, ove godine ponovno nam se vraća InterliberInterliber, 43. međunarodni sajam knjige, održat će se od 9. do 14. studenog na Zagrebačkom Velesajmu na kojem će se predstaviti više od 230 izlagača. Kao projekt Zajednice nakladnika i knjižara, paralelno s Interliberom, održat će se i akcija Knjiga svima i svuda, zahvaljujući kojoj će kupci moći nabaviti knjige po sajamskim cijenama u knjižarama diljem Hrvatske. Nakladna kuća Verbum i ove će se godine predstaviti na Interliberu, a pridružit će se i akciji Knjiga svima i svuda te je u tu svrhu za svoju publiku pripremila posebne popuste.

Sva izdanja u nakladi Verbum na Interliberu i za vrijeme trajanja akcije Knjiga svima i svuda snižena su na 20%. Po popustu od 20% moći će se nabaviti i Verbumovi noviteti, među kojima izdvajamo hit knjigu Izbaci to iz glave autorice Jennie Allen. Allen nam na temelju vlastitog iskustva govori kako zaustaviti vrtlog toksičnih misli koje nam uzrokuju nesigurnost, ogorčenost i stres. Potiče nas da preuzmemo kontrolu nad svojim mislima i obučava nas u tome kako da to učinimo da bismo preobrazili svoje emocije, stavove, pa čak i životne okolnosti. Sve počinje u našoj glavi. Mogućnosti su beskonačne.

Izdvajamo i knjigu Nesavršeni, a sretni u kojoj nam poznati bečki psihijatar Raphael Bonelli govori o modernoj bolesti našega doba – perfekcionizmu. Opisujući na temelju više od 70 istinitih i vrlo dojmljivih životnih priča iz vlastite liječničke prakse koji nas nesvjesni stavovi mogu pretvoriti u perfekcioniste te kako perfekcionisti dišu, on istodobno pokazuje i put oslobođenja od te tako česte duševne nevolje. Sretni su samo oni ljudi koji, u svoj svojoj nesavršenosti, nedostatnosti i osrednjosti, prihvaćaju same sebe, ističe dr. Bonelli nudeći ovom knjigom vrlo primjenjiv psihološki vodič do prihvaćanja vlastite nesavršenosti, a time i do sretnijega života.

Od zanimljivih Verbumovih noviteta treba izdvojiti i uspješnicu genijalnog Fabricea Hadjadja Biti otac sa svetim Josipom. U dvanaest nadahnutih lekcija koje povezuju Bibliju, predaju i vlastito obiteljsko iskustvo Fabrice Hadjadj nam na temelju života sv. Josipa nudi kratak i poticajan vodič za očinstvo i obiteljski život u ovo naše, vrlo zahtjevno vrijeme. Pokušavajući odgovoriti na praktična pitanja poput: “Kako osvojiti Blaženu Djevicu Mariju?” ili “Kako postići da ti Bog bude poslušan bez vikanja?”, Hadjadj promišlja o konkretnim svakodnevnim stvarnostima koje tvore život svake obitelji: ljubavi, partnerstvu i muško-ženskim odnosima, odgoju, očinstvu i muževnosti, vjeri, ljepoti ljudskoga rada, dostojanstvu smrti itd.

Među hit knjigama svakako je i nastavak proslavljene knjige 12 pravila za život – knjiga Izvan reda Jordana B. Petersona. Peterson u ovom odvažnom nastavku donosi još dvanaest životno važnih načela koja će nam pomoći izdržati iscrpljujući teret što neizbježno prati svaku našu želju da svijet dovedemo u red. U vremenu kada se čovjekova volja sve više nameće u svakom području života – od društvenih struktura do naših emocionalnih stanja – Peterson upozorava na opasnost koja leži u pretjeranoj sigurnosti. Previše kaosa vodi u nestabilnost i tjeskobu, ali previše reda može nas skameniti i učiniti nas pokornima i podloženima. Knjiga Izvan reda poziva nas da uspostavimo ravnotežu između kaosa i reda, ta dva temeljna načela stvarnosti, te nas vodi uskim i tijesnim putem koji ih razdvaja.

Izdvajamo i popularnu knjigu pape Franje Želim ti osmijeh. Bog je radostan, svjedoči Papa na ovim stranicama koje predstavljaju proglas preporoda. U njima je sadržana oslobađajuća poruka evanđelja, u konačnici i cijelo kršćanstvo: mi nismo na svijetu zato da ljudima namećemo obveze ili trapljenja ili terete teže od onih koje već imaju, već da svjedočimo i dijelimo lijep, nov i iznenađujuć obzor. Istinska radost nije kratkotrajan osjećaj euforije ni iluzoran protuotrov onih koji ignoriraju patnju: ona proizlazi iz naše nade, konkretne nade koju nam ništa i nitko ne može oduzeti. To je radost koja uvijek ima posljednju riječ.

Ljubitelji povijesnih romana, moći će na popustu od 20% nabaviti i novi roman Tesse Afshar Žetva rubina koji nas vodi u vrijeme Perzijskoga Carstva, a u središtu radnje nalazi se Sara, obrazovana i nadarena rođakinja proroka Nehemije. Žetva rubina dubok je i slojevit roman koji nam nudi priču o beskrajnoj Božjoj ljubavi i milosrđu, isprepletenu s napetom povijesnom i ljubavnom pričom.

Za najmanje, tu je Biblija za male čitače koja nam donosi biblijske pripovijesti biranim, jednostavnim riječima i u kratkim rečenicama, što je čini savršenim štivom za djecu koja tek uče čitati. S Biblijom za male čitače u rukama vaš će mališan vježbati čitati i istodobno će usvajati biblijske pouke.

Osim toga, više od 70 odabranih naslova dodatno je sniženo i možete ih nabaviti na popustu od 30% do 50%. Među tim naslovima izdvojit ćemo popularne knjige kao što su knjiga Majke Terezije Poziv na milosrđe, više knjiga pape Franje i Benedikta XVI., romani omiljenog autora Michaela O’Breina, knjige korisne za svaku obitelj kao što su Izgrađivanje karakteraLjubav i partnerstvoTajna uspješnog majčinstva, zatim dječja izdanja Lijepe priče za laku noć – IsusTajna sreće i mnoge druge. Sve naslove koji su dodatno sniženi od 30% do 50% možete pogledati ovdje, a sva Verbumova izdanja pogledajte ovdje.

Isti popusti vrijede i na Interliberu, u knjižarama Verbum te za online kupnju u web knjižari verbum.hr

Posjetite nas od 9. studenoga do 14. studenoga na Interliberu ili u knjižarama Verbum te na web knjižari Verbum.hr, i među više od 700 Verbumovih naslova odaberite nešto za sebe i svoje najbliže uz posebne sajamske popuste!