Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila po mnogočemu jedinstveno izdanje, knjigu Ilustrirana obiteljska Biblija, poznate dječje autorice Sally Ann Wright koja se svojom originalnošču ističe u odnosu na sva druga ilustrirana biblijska izdanja.

Ova zanimljiva i lijepo ilustrirana knjiga odličan je suputnik u življenju vjere u obiteljskoj svakodnevici. Sadrži 365 biblijskih priča, čitanja i molitava, a svaka od njih popraćena je pitanjem, odnosno posebnom temom za obiteljski razgovor što djeci i odraslima, pomaže u promišljanju o važnim životnim temama iz biblijske perspektive, kao i o tome kako ih se može primijeniti u svakodnevnom životu.

Kako bi upravo te teme došle što više do izražaja, Ilustrirana obiteljska Biblija ne prati kronološki biblijski slijed, nego je tematski posložena, počevši od biblijskih odlomaka koji potiču razgovor o tome što je životna svrha, kako upoznati Isusa Krista i njegovo milosrđe, preko tema o vrijednosti obitelji, prijateljstvu, krepostima itd. pa sve do onih o ljubavi prema Bogu i ustrajnosti u dobru.

Ilustrirana obiteljska Biblija pruža priliku za produbljenje odnosa u obitelji i razgovor o vrlo važnim vjerskim, ali i životnim pitanjima. Budući da ovo vrijedno i jedinstveno izdanje sadrži 365 biblijskih priča, ono omogućava upoznavanje s temeljnim biblijskim događajima i porukama kroz čitavih godinu dana.

Detaljno tematsko kazalo na kraju knjige pomaže u snalaženju među temama koje se u određenom trenutku želi produbiti, a tu je i posebno biblijsko kazalo koje omogućava čitanje pripovijesti i redom kojim ih donosi Biblija. Poseban dodatak čini radosnica na početku knjige, u koju se može zapisivati obiteljske podatke o rođendanima, vjenčanjima ili smrtima voljenih.

Svojom originalnom koncepcijom i bogatom opremom ova vrijedna knjiga biti će prikladna i kao predivan božićni dar. Hrvatsko izdanje Ilustrirane obiteljske Biblije, u prijevodu Katarine Gugić, dostupno je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare verbum.hr. Više o njoj možete saznati na linku ovdje.