Jedan od najistaknutijih vjerskih bestselera posljednjih godina svakako je knjiga “Kad župniku prekipi“, humoristični roman prvijenac francuskoga autora Jeana Merciera koji je postao pravi izdavački fenomen u mnogim zemljama pa tako i u Hrvatskoj. Sve ljubitelje ovoga romana stoga će obradovati vijest da nakladnička kuća Verbum uskoro objavljuje Mercierovu novu književnu i duhovnu poslasticu naslovljenu “Drukčiji roman o Isusu“.

I u ovom novom romanu Mercier pokazuje svoj književni talent odlično spajajući duhovitost i duhovnost, nudeći tako čitateljima priču o Isusu i prvim kršćanima kakvu do sada sigurno nisu pročitali. Pripovijedajući Isusov život na originalan, dubok i zanimljiv način, “Drukčiji roman o Isusu” bit će poticajan i zanimljiv i onima koji Evanđelje nikada nisu uzeli u ruku, a pravo osvježenje onima koji ga dobro poznaju.

Svojim pripovjednim stilom i psihološkim finesama autor nam omogućava da doživimo dramatičnu dimenziju Kristova života, ali i egzistencijalnu napetost koju On pobuđuje u onima koji ga susreću. Roman tako, među ostalim, pripovijeda o čemu je razmišljao Josip gledajući sina koji je odlučio da se neće ženiti, kao i o tome što je Mariji prolazilo kroz glavu kada je s napunjenih trideset godina Isus napustio dom.  Mercier pokušava prodrijeti u nutrinu i mnogih drugih likova čiji se život „zakomplicirao“ u susretu s Isusom, pa tematizira kako je Petrova žena prihvatila odluku svojega mladog supruga da je napusti i pođe za tim neobičnim prorokom, koje su tame nastanjivale iskrivljenu i ratobornu Judinu psihu te zašto je Toma zahtijevao da stavi prst u Kristove rane i s kojim se duhovima on borio.

Stoga će “Drukčiji roman o Isusu” omogućiti čitateljima da promotre Isusa iz sasvim nove perspektive, da se poistovjete s likovima, dijeleći njihove nade i sumnje, sve dok iznutra i sami ne dožive preokret koji je Isus izazivao kod suvremenika, a koji i danas izaziva u srcima ljudi.

Hrvatsko izdanje ovoga hit romana u knjižare stiže u četvrtak 8. listopada, a već sada ga je moguće naručiti i više o njemu saznati preko web knjižare verbum.hr te na linku ovdje.