U svojoj biblioteci Svjedočanstva nakladna kuća Verbum objavila je potresnu životnu ispovijest žene koja je kroz suprugovu bolest i smrt iznova pronašla Boga. Autorica knjige Susanna Bo pripovijeda kako je upoznala i udala se za ateista koji se odijeva moderno, posjećuje diskoteke i nitko ne razumije što radi u vjerskoj zajednici, dok je ona bila povučena djevojka koja je redovno išla u crkvu, studirala, ne izlazeći mnogo i živeći mirnim životom.
Dobar boj jednostavnim, izravnim jezikom progovara o životima tih dvoje mladih ljudi, o njihovom upoznavanju, zaljubljivanju, potom zarukama, na kraju o vjenčanju i rođenju dviju djevojčica. Sa svim poteškoćama i radostima koje takvi trenutci donose. U ovoj knjizi stvarna je i Luigijeva bolest: tumor na mozgu koji se, unatoč brojnim zahvatima i liječenjima, uvijek iznova vraća. Ulazeći dublje u sadržaj knjige malo-pomalo zamjećuje se da se uloge s početka priče mijenjaju: ateist Luigi je taj koji će, kako se njegovo tijelo polako gasi, shvatiti da patnja ima smisao kada se prinosi dok će njegova žena Susanna, dobra djevojka koja ide u crkvu, otkriti posve drukčiju vjeru od one koju je uzimala zdravo za gotovo.

U početku Dobar boj se čini običnom pričom, ali u stvari to je posebna priča o ljubavi jer ova vrsta ljubavi svoj pravi smisao pronalazi u patnji. Ova vrsta ljubavi sposobna je vidjeti važnu stvar čak i sa svojim normalnim neuspjesima i naporima.

Ovo je potresna priča o životnoj borbi zbog koje će svatko plakati i smijati se, ispovijest koja će dati snage za život te ispuniti vjerom i nadom.
Knjiga Dobar boj u prijevodu Vini Mušac dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na linku ovdje.

Bitno.net