“Sretna sam što napokon pjesmu mogu podijeliti sa slušateljima. Smatram da je idealna za novi početak, a u ovom slučaju za ulazak u novu godinu. Tražimo Božju prisutnost i molimo za nju u svemu što je pred nama. Kada bih pjesmu trebala opisati trima riječima, to bi bile: radost, zahvalnost i poniznost. Radi se o pojmovima s kojima se trebamo češće suočavati u našoj svakodnevici u kojoj vrlo često zaboravljamo s koliko smo blagoslova okruženi. Stoga vjerujem da će ova pjesma služiti kao radosni podsjetnik slušateljima. Bez obzira na to u kojoj se životnoj fazi nalazili, uvijek trebamo probuditi nadu u sebi. Meni je već sada pjesma puno pomogla, a vjerujem da će i drugima biti poticajna.”

Vanessa se od rujna nalazi u Barceloni, u Španjolskoj, na studentskoj razmjeni, gdje završava posljednji semestar MBA studija. U veljači će se vratiti u Lijepu Našu. Ovdje je čekaju brojne obveze, a jedna od važnijih jest završetak albuma prvijenca. Vanessa nam je rekla:

“Uživam u svakom trenutku u Španjolskoj. Lijepa je to država, puna zanimljivih ljudi, divnih gradova i bogate kulture. Ali nema do Hrvatske. Moram priznati da se, koliko god  ovdje bilo lijepo, veselim što sam od veljače opet u Zagrebu kojega sam se i te kako zaželjela. Ondje je moj dom, moja obitelj, Molitvena zajednica Srce Isusovo i prijatelji. Čim se vratim, čeka me i studio u kojem nastavljam pripremanje novih pjesama, kao i već dogovoreni nastupi na koncertima. Iskreno se radujem svemu.”

Vanessa je imala priliku zapjevati u La Sagrada Familia u Barceloni, najpoznatijoj španjolskoj crkvi, najpoznatijem simbolu Barcelone i cijele Španjolske. Radi se o najposjećenijoj turističkoj atrakciji u Španjolskoj, koju godišnje posjeti više od četiri milijuna posjetitelja. Kripta i pročelje ove bazilike, s motivom rođenja Kristova, pripadaju UNESCO-ovoj svjetskoj baštini. “Čast mi je bila zapjevati na takvu mjestu znajući da je Antonio Gaudi, arhitekt bazilike, svoj život posvetio evangelizaciji tako da je praktički živio ondje te stvarao crkvu koja će privući ljude iz cijeloga svijeta. Najdraža rečenica koju sam čula tijekom jest: Tko posjećuje La Sagradu, ulazi kao turist, a izlazi kao hodočasnik. Svatko svojim talentima ima priliku ljudima približiti Boga, svi smo na to pozvani. Na nama je da se odazovemo.”

Pjesmu Opet te trebam napisala je poznata autorica duhovnih pjesama Romana Bilaver. Svojom kreativnošću već je znatno obogatila duhovnu glazbu u Hrvatskoj. Grgur Sesar napravio je odličan i moderan aranžman. Videospot je snimio Ivan Crnjak, s kojim Vanessa već dulje surađuje. Za animacijski dio u spotu zaslužan je Nikola Uroić. Ovom pjesmom Vanessa ima već pet pjesama za svoj prvi album, a uskoro će ih biti još više. Veselimo se njezinu daljnjem radu!