Grupa “Jahve”, koja djeluje pri Hrvatskoj katoličkoj misiji u Dublinu, objavila je autorski prvijenac – pjesmu „God’s Love“. Ovu grupu čine sestre Lea i Iva Breskovac te Matej Volarić, troje mladih ljudi koji čine okosnicu zbora mladih u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Dublinu. Spot je snimio Karlo Hruškar, također Hrvat iz Irske, koji  se ovih dana vraća u Hrvatsku kako bi postao redovnik.

Sestre Breskovac završile su osnovnu glazbenu školu u Osijeku: Iva klavir, a Lea violinu. Nakon što su se s obitelji preselile u Irsku, djevojke su 2017. godine pokrenule “Zbor mladih Maranatha”. Kroz zbor, koji djeluje pri HKM-u Dublin, u protekle tri godine prošlo je 40-ak pjevača, a trenutno ih je aktivnih 15-ak.

Iva Breskovac studira glazbu na Maynooth University, kao jedini stipendist na prvoj godini studija, dok njezina sestra Lea na istom fakultetu studira glazbu i jezike. Djevojke su nastupile na irskom TV showu za talentirane obitelji, “Realta Agus Gaolta”,  gdje su u konkurenciji od 50 obitelji osvojile drugo mjesto.

Djevojkama se na jednoj od prvih duhovnih obnova u Dublinu pridružio samouki gitarist Matej Volarić, koji studira menadžment na National College of Ireland u Dublinu i zaposlen je u jednoj tamošnjoj IT firmi. Riječi pjesme “God’s Love” potpisuju sestre Breskovac, a glazba je nastala u zajedništvu s Matejom te uz pomoć Jurice Krišto. Pjesma je snimljena u jednom danu.

“Ideja za video nametnula nam se ovo proljeće, kada smo se udružili s Karlom Hruškarom, koji je također aktivan u zajednici katolika u Dublinu, a ima oko i osjećaj za kameru. Video smo snimali na tri lokacije – prekrasnom križu na brdu iznad gradića Braya, zatim na lokaciji Phoenix parka, gdje se nalazi i Papin križ, te u Hrvatskoj misiji u Dublinu – crkvi St. Mary”, svjedoče članovi grupe.

Kažu da su se morali požuriti sa snimanjem spota jer snimatelj Karlo Hruškar uskoro putuje u Hrvatsku, gdje planira postati redovnikom salezijancem.

Grupa Jahve zahvaljuje na podršci velečasnom Josipu Levakoviću, voditelju Hrvatske katoličke misije u Dublinu.

Više informacija o grupi “Jahve” možete pronaći OVDJE.

Foto: Jahve.net