Nakon velike uspješnice pjesme „Psalam 18“ koja već duže vrijeme osvaja publiku diljem svijeta, dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos objavljuje svoj novi singl duhovne glazbe pod nazivom “Hvalospjev Bogu”.

Na izvorni biblijski tekst Staroga zavjeta, iz Knjige proroka Daniela, kada trojica židovskih mladića progonjeni od babilonskog kralja zbog svoje vjere bivaju bačeni u užarenu ognjenu peć, unatoč naizgled bezizlaznoj situaciji i sigurnoj smrti, počinju slaviti i hvaliti Boga svim srcem te čudesno, Božjim zahvatom ostaju živi.

Stijepo Gleđ Markos je u ovom snažnom tekstu osjetio utjehu koja je danas svima potrebna i koja može pružiti nadu u ovim tjeskobnim vremenima koja nas okružuju. Glazba koju je komponirao za ovaj himan dotiče dubine srca slušatelja, pružajući utjehu i nadu, ali i trenutak u kojem se svaki čovjek može susresti sa samim sobom i Božjom ljubavlju, daleko od užurbane svakodnevnice. U ovom čudesnom hvalospjevu koji nastaje u dramatičnim okolnostima Stijepo je s izuzetnom vokalnom lakoćom protkao višeglasje kroz pjesmu i sam uz gitaru otpjevao sve glasove, stvarajući mističnu atmosferu same kompozicije koja dočarava nadnaravnost Božjeg zahvata.

„Glazbu za ovaj hvalospjev napisao sam u najtežim danima karantene kada su ljudi bili zahvaćeni tjeskobom prikovani u svojim domovima. Kao što se stav povjerljivog predanja Bogu u kojem nestaje svaki strah raspršio u prisutnosti molitve i dopustio Božji zahvat u životima trojice hrabrih mladića tako sam osjetio da Bog poziva i nas da budemo Njegovi svjedoci u današnjem svijetu u kojem bol nestaje kada dopustimo da nas zahvati Njegova prisutnost. Glazba je jednostavno potekla i nastao je Hvalospjev Bogu“ – ukratko je opisao Stijepo Gleđ Markos trenutke nastajanja pjesme.

Video spot za pjesmu „Hvalospjev Bogu“ sniman je na prekrasnim padinama Konavoskih stijena u izvršnoj produkciji Aria Artis. Kako Stijepo navodi radi se o sjajnoj ekipi suradnika koji surađuju u svim njegovim video spotovima dajući svoj veliki umjetnički doprinos. Uz sjajnu video produkciju koja oplemenjuje njegove pjesme pod vodstvom Miša Sorića i Unique Films tu je i Nikša Radičević koji je zadužen za predivne snimke iz zraka.

Spot za Hvalospjev Ljubavi možete premijerno vidjeti u vijestima CMC televizije 8. listopada u 19 sati a također i na premijernom YouTube linku.

Osim poklonika duhovne glazbe, Stijepove izvedbe duhovnog sadržaja zbog snažne umjetničke autentičnosti primaju velike pohvale glazbene kritike te umjetnika glazbenika iz različitih glazbenih žanrova.

Stijepo Gleđ Markos najavljuje skorašnji album duhovne glazbe na kojem će se naći najljepše duhovne skladbe kojima se ovaj sjajni glazbenik predstavlja publici i svojim osebujnim glasom ali i autentičnim glazbenim izričajem intrigira široke mase. Jednostavnim zvukom gitare i jedinstvenom bojom glasa Stijepo Gleđ Markos postaje prepoznatljiv po stvaranju posebnog glazbenog ugođaja kojemu se želimo prepustiti.