Prvi put na našem tlu najznačajniji izvođači kršćanske duhovne glazbe iz Engleske i Hrvatske naći će se na jednoj pozornici kako bi pjesmom slavili Gospodina.

Turneja “This is the day!” (Ovo je dan!) održat će se u 10. veljače u zagrebačkoj K. D. Lisinski, a dan kasnije seli se u dvoranu Gradski vrt u Osijeku.

Na koncertu će nastupiti Martin Smith, osnivač i član nekadašnjeg popularnog kršćanskog benda Delirious? te Noel Richards koji je 1997. okupio 40 tisuća ljudi na stadionu Wembley, na višesatnom slavljenju s brojnim izvođačima.

Organizator hrvatskog dijela turneje, poznati gitarist Andrej Grozdanov iz Bono Recordsa, otkrio je za naš portal kako je turneja “This is the day!” priprema za veći događaj slavljenja koji će se u srpnju dogoditi u Mađarskoj, u novootvorenoj Puskás Areni.

“Mađarske vlasti u suradnji s promotorima kršćanske glazbe odlučile su da na novoizgrađenom stadionu, koji je na istoj lokaciji zamijenio stari, prvi nenogometni događaj bude Večer slavljenja. Za tu prigodu dolaze najveća glazbena kršćanska imena u svijetu kao što su Chris Tomlin, Hillsong, Matt Maher, Michael W. Smith i drugi. Turneja koja će obuhvatiti Zagreb i Osijek, ali i druge europske gradove, zamišljena je kao uvod u taj centralni događaj s nekim umjetnicima koji će nastupiti i u Puskás Areni, poput Martina Smitha.”

Uz Smitha i Richardsa u Zagrebu će pjevati poznati hrvatski izvođači poput Petra Buljana iz Božje pobjede i grupe Emanuel dok će im se u Osijeku priključiti Matej Galić.

“Drago nam je da ćemo domaće autore spojiti s glazbenicima koji su im bili uzori u stvaranju kršćanske glazbe. Martin Smith je možda i najveći europski kršćanski skladatelj koji je napisao poznatu pjesmu ‘Divan si’, a Noel Richards utjecao je na njega te mnoge druge glazbenike. Imena možda nisu toliko poznata, ali radi se o vrhu kršćanske glazbe po utjecaju”, dodao je Grozdanov.

Uz njih u oba hrvatska grada nastupit će i mađarski voditelji slavljenja. U Zagrebu će to biti Pintér Béla, a u Osijeku će mu se još pridružiti Misi Mező, László Csiszér te László Prazsák.

“Pintér Béla je najpoznatiji voditelj slavljenja iz Mađarske te je ondje zaista veliko ime”, poručio je Grozdanov te dodao: “U Hrvatskoj imamo mnogo večeri slavljenja, ali nemamo međunarodnih izvođača. Sada će na istoj pozornici pjevati Englezi, Mađari i Hrvati.”

Dodajmo kako će uz Hrvatsku najavna turneja za glavni event u Budimpešti posjetiti Austriju, Sloveniju, Srbiju, Mađarsku i Rumunjsku.

Andrej Grozdanov otkrit će i kako je ideja glavnog događaja koji će se u srpnju odviti u Puskás Areni “da se na jednom mjestu okupe narodi iz Mađarske i okolnih država u slavljenju Gospodina”.

“Bit će to značajan događaj, spajanje naroda.”

Ulaznice za večeri slavljenja u Zagrebu i Osijeku mogu se kupiti u sustavu Eventima. Također, ulaznice su dostupne na blagajni Koncertne dvorane Lisinski te u Tisak media centrima Pothodnik (Zagreb) te Portanova i bivši Mercator centar (Osijek). Cijena iznosi 80 kuna za Zagreb i 50 kuna za Osijek. Oba koncerta počinju u 19 sati. Osobe s invaliditetom te djeca do 12 godina ulaze besplatno.

Nove vijesti o velikom događaju u Budimpešti, koji bi u srpnju trebao okupiti desetke tisuća kršćana u slavljenju Boga, pratite na našem portalu

Tino Krvavica | Bitno.net