Hillsong United u subotu 3. lipnja nastupit će u jedinstvenom ambijentu pulske Arene.

Radi se o glazbenoj skupini koja djeluje unutar Hillsonga, australske karizmatske megacrkve, i koja je uz druge dvije glazbene skupine – Hillsong Worship i Hillsong Young and Free – najzaslužnija za njenu globalnu popularnost.

I dok pentekostalna teologija koju naučavaju nije nešto što možemo preporučiti, njihove pjesme svojom su kvalitetom, dubinom i snažnom univerzalnom kršćanskom porukom nadišle denominacijske granice i postale popularne u crkvama diljem svijeta. To vrijedi i za katoličke crkve i molitvene susrete u Hrvatskoj gdje se redovito mogu čuti njihovi hitovi.

Ovdje navodimo neke od njih.

Dubine – Oceans (Where Feet May Fail)

Vjerojatno najgledaniji video neke duhovne pjesme u Hrvatskoj (s više od 6 milijuna pregleda) je akustična izvedba “Dubina” Božje pobjede.

Radi se o prepjevu pjesme “Oceans (Where Feet May Fail)” koju je Hillsong United originalno objavio 2013. na album Zion. Do danas taj je duhovni hit bio i ostao njihova najpopularnija pjesma.

Hosana – Hossana

Objavljena na prvom studijskom albumu “All of the Above” iz 2007., Hosana je godinama zauzimala važno mjesto na koncertima Hillsong Uniteda. U Hrvatskoj je također bila popularna na molitvenim susretima, a najpoznatija izvedba je ona u režiji Emanuela koji ju je više puta obradio.

Bog te beskrajno ljubi – Relentless

Objavljena na istom albumu kao i “Oceans”, pjesma “Relentless” nije doživjela takvu popularnost, ali se ističe nešto “življom” izvedbom u odnosu na druge, meditativnije Hillsongove hitove (osobito remixirana verzija).

Pjesmu su 2021. u hrvatskoj verziji snimile Amorose, a izvele su je i na posljednjem “Progledaj srcem” koji je rasprodao zagrebačku Arenu.

Hillsong United često je izvodio i pjesme sestrinskih grupa poput Hillsong Worship.

Tako je na YouTubeu popularna njihova izvedba pjesme “I Surrender” s Lauren Daigle, čiju je hrvatsku verziju pod naslovom “Predajem se” objavio Matej Galić.

Također, nemoguće je zaobići “Isus premješta planine” (eng. “Mighty To Save“), ultimativni hit karizmatskih susreta u Hrvatskoj posljednjih 15-tak godina, koju je Hillsong United objavio na svom poznatom Live in Miami albumu.

Isto vrijedi i za hit “What a Beatiful Name“, koja je u verziji Emanuel “Kako divno ime” došla do više od milijun i 500 tisuća pregleda na YouTubeu.

Spektakl u Areni

Dodajmo kako se će uz Hillsong u pulskoj Areni nastupiti i Matt Maher, katolički glazbenik i tekstopisac, autor pjesme “Lord, I need You”, poznatijom u Hrvatskoj kao “Gospode, trebam te”.

Na pozornici će im se pridružiti vodeća glazbena imena žanra iz regije kao što su Nico Battaglia (IT), Noel Richards (UK), Ivana i Marija Husar (HR), Bruno Krajcar (HR), Emanuel (HR), Andrej Grozdanov (HR), Zbor Mihovil (HR), Svetnik i Utrip Kraljestva (SLO), Darijo Šehić (SRB) uz gošću Ninu Badrić (HR).

Ulaznice po cijeni od 25 EUR za stajanje i 35 EUR za sjedenje možete kupiti u prodajnom sustavu EVENTIM, preko interneta ili na prodajnim mjestima poslovnica Tisak Medija, benzinske postaje Petrol, Exclusive Change mjenjačnicama, te CD shopovima Dallas i Aquarius.

https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/hillsong-united-pula-arena-606276/event.html

Sve dodatne informacije o spektaklu u pulskoj Areni možete pratiti putem Facebook i Instagram stranica Bono Recordsa, na broj telefona +385 95 907 8996 ili na mail info@bonorecords.com.