Novi film u kojem igra američki glumac Jim Caviezel govori o jednom od najvećih problema s kojima se svijet trenutno suočava, iako se jako malo o njemu čuje. Riječ je o trgovini djecom za seks industriju.

“Sound of Freedom [Zvuk slobode] je napeta, jeziva nadahnjujuća istinita priča koja osvjetljava tmurnu stvarnost trgovine djecom za seks industriju”, objasnio je producent i glumac filma Eduardo Verástegui.

Film prati spašavanje 127 seksualno zlostavljane djece u Kolumbiji, a trailer je objavljen 30. srpnja na Svjetski dan borbe protiv trgovanja ljudima. U sklopu dvominutnog isječka možemo između ostaloga čuti glas Jima Caviezela kako objašnjava razmjere pošasti trgovine djecom koja se odvija u svijetu.

“To je najbrže rastuća međunarodna kriminalna mreža koju je svijet ikada vidio. Već je prešla ilegalnu trgovinu oružjem, a uskoro će preteći trgovinu drogom… Preko dva milijuna djece godišnje usisana su u najdublje ponore pakla… Što ako bi to bila tvoja kći?”

Osobno svjedočanstvo glumaca koji su radili na filmu je inspirativno. Caviezel je rekao kako je išao na misu svaki dan tijekom snimanja Zvuka slobode, dok Verástegui kaže kako je uz još stotine drugih ljudi putem društvenih mreža često molio krunicu za svijet. Jedna od nakana bila je i okončanje otmice djece i njihova zlostavljanja.

Film prati i blagoslov pape Franje, budući da se prije početka rada na njemu Verástegui susreo sa Svetim Ocem i zamolio ga da blagoslovi projekt kako bi mogao pomoći zaustaviti trgovinu djecom.