DSC06453, generacija nade, hrvatska projekcija filma u Branimir centru
Projekcija počinje u 10:30 sati, a gosti će imati priliku nabaviti primjerak knjige “Baraka koja je nahranila milijun djece”, nagrađivano djelo osnivača organizacije Magnusa MacFarlanea Barrowa. Ulaz je slobodan, a o kvaliteti filma svjedoči i odabir za prikazivanje na prestižnom Filmskom festivalu u Cannesu, točnije u sklopu “Kutka kratkog filma”, platforme za nadolazeće producente i redatelje kratkih filmova.

Osim u Zagrebu, gledatelji će taj dan u filmu moći uživati i u Osijeku (Kino Urania, 10 sati), te 2. svibnja u Splitu (Velika dvorana Nadbiskupijskog sjemeništa, 20 sati) i Zadru (Cinestar City Galleria, 19 sati).

Dok se radilo na novom dokumentarcu u holivudskom studiju, producentu Delgadou i redatelju Charlesu Kinnaneu pridružio se i glumac Gerard Butler, vjerni prijatelj Marijinih obroka, s komentarom da s nestrpljenjem čekaju da se film proširi po svijetu.

Trailer “Generacija nade”:


U 2012. godini Marijini obroci snimili su dokumentarni film “Child 31” čije je prikazivanje u Hrvatskoj dovelo do širenja priče o Marijinim obrocima što je urodilo velikim plodom tj. porastu donacija za Marijine obroke te se istome nadamo i s prikazivanjem filma “Generacija nade”.

DSC00872, hrvatska projekcija filma, generacija nade

Marijini obroci su humanitarna, međunarodna organizacija kojoj je vizija da svako dijete na mjestu obrazovanja primi jedan obrok dnevno te da svi oni koji imaju i više nego potrebno daju onima koji nemaju ni najosnovnije. Marijini obroci trenutno hrane preko 1,100.000 djece u najsiromašnijim zemljama svijeta, a prosječno 120 kuna je dovoljno da se prehrani jedno dijete tijekom cijele školske godine. Marijini obroci Hrvatska imaju otvorenih 10 kuhinja (9 u Africi i 1 u Ekvadoru) te prehranjuju do 11 000 djece.

Od svake donirane kune Marijini obroci se obvezuju 93% donacije dostaviti direktno djetetu.

DSC05811, hrvatska projekcija filma, generacija nade

Statistike nam govore da u svijetu još uvijek postoji oko 59 milijuna djece koja zbog siromaštva i gladi ne pohađaju školu. A njihovo školovanje je važno da bi dobili šansu da se izvuku iz toga kruga siromaštva…

Više o organizaciji moguće je saznati na web stranicama marysmeals.hr, kao i u dojmljivoj knjizi  “Baraka koja je nahranila milijun djece” upravo objavljenoj na hrvatskom jeziku.

Bitno.net