U subotu 30. travnja 2016. zagrebački CineStar u Branimir centru prikazat će film “Generacija nade” – priču o djelovanju humanitarne organizacije Marijini obroci (Mary’s Meals) koja danas u školama hrani preko milijun i sto tisuća gladne djece.

  DSC06453, generacija nade, hrvatska projekcija filma u Branimir centru
Projekcija počinje u 10:30 sati, a gosti će imati priliku nabaviti primjerak knjige “Baraka koja je nahranila milijun djece”, nagrađivano djelo osnivača organizacije Magnusa MacFarlanea Barrowa. Ulaz je slobodan, a o kvaliteti filma svjedoči i odabir za prikazivanje na prestižnom Filmskom festivalu u Cannesu, točnije u sklopu “Kutka kratkog filma”, platforme za nadolazeće producente i redatelje kratkih filmova.

Osim u Zagrebu, gledatelji će taj dan u filmu moći uživati i u Osijeku (Kino Urania, 10 sati), te 2. svibnja u Splitu (Velika dvorana Nadbiskupijskog sjemeništa, 20 sati) i Zadru (Cinestar City Galleria, 19 sati).

Dok se radilo na novom dokumentarcu u holivudskom studiju, producentu Delgadou i redatelju Charlesu Kinnaneu pridružio se i glumac Gerard Butler, vjerni prijatelj Marijinih obroka, s komentarom da s nestrpljenjem čekaju da se film proširi po svijetu.

Trailer “Generacija nade”:


U 2012. godini Marijini obroci snimili su dokumentarni film “Child 31” čije je prikazivanje u Hrvatskoj dovelo do širenja priče o Marijinim obrocima što je urodilo velikim plodom tj. porastu donacija za Marijine obroke te se istome nadamo i s prikazivanjem filma “Generacija nade”.

DSC00872, hrvatska projekcija filma, generacija nade

120 kuna – cjelogodišnji obrok za jedno dijete

Marijini obroci su humanitarna, međunarodna organizacija kojoj je vizija da svako dijete na mjestu obrazovanja primi jedan obrok dnevno te da svi oni koji imaju i više nego potrebno daju onima koji nemaju ni najosnovnije. Marijini obroci trenutno hrane preko 1,100.000 djece u najsiromašnijim zemljama svijeta, a prosječno 120 kuna je dovoljno da se prehrani jedno dijete tijekom cijele školske godine. Marijini obroci Hrvatska imaju otvorenih 10 kuhinja (9 u Africi i 1 u Ekvadoru) te prehranjuju do 11 000 djece.

Od svake donirane kune Marijini obroci se obvezuju 93% donacije dostaviti direktno djetetu.

DSC05811, hrvatska projekcija filma, generacija nade

Statistike nam govore da u svijetu još uvijek postoji oko 59 milijuna djece koja zbog siromaštva i gladi ne pohađaju školu. A njihovo školovanje je važno da bi dobili šansu da se izvuku iz toga kruga siromaštva…

Više o organizaciji moguće je saznati na web stranicama marysmeals.hr, kao i u dojmljivoj knjizi  “Baraka koja je nahranila milijun djece” upravo objavljenoj na hrvatskom jeziku.

Bitno.net