Razgovarati s Bogom 6 svezak

Oni koje prate naš portal vjerojatno su se tijekom korizme ili adventa susretali sa svakodnevnim kratkim meditacijama poznatog duhovnog autora Francisca Fernández-Carvajala, iz čijih knjiga Razgovarati s Bogom smo tijekom korizme i adventa objavljivali meditativne izvatke.

Carvajalove jednostavne i poticajne meditacije za svaki dan sabrane u nizu knjiga pod zajedničkim nazivom Razgovarati s Bogom postale su međunarodni bestseler objavljen u preko 600.000 primjeraka, a i prvih pet svezaka objavljenih na hrvatskom jeziku od strane izdavačke kuće Verbum iznimno je dobro prihvaćeno. Sada je upravo objavljen i šesti svezak meditacija koji sadrži razmatranja za tekuće liturgijsko Vrijeme kroz godinu u koje upravo ulazimo.

Poticajne meditacije sabrane u knjizi prate misna biblijska čitanja i omogućuju čitatelju da svakodnevno zastane nad Božjom riječju, obogaćujući se duhovnim sadržajem koji ona pruža. Stoga knjiga Razgovarati s Bogom nije namijenjena nekim izvanrednim ljudima nego svakom čovjeku, posebno onom koji živi u vrevi svijeta i potrebni su mu trenuci sabranosti kojima će zadobiti nutarnji mir i ravnotežu. Od poduzetnika koji vodi zamršene pregovore do kirurga koji je svakodnevno suočen s tragičnosti životâ koji vise o niti, trgovca koji opskrbljuje svoju trgovinu najboljim proizvodima, tajnice koja provodi sate za računalom, službenika koji prvim jutarnjim vlakom odlazi na posao, profesorice koja mora ispraviti školske zadaće, majke rastrgnute između posla, djece i kućanskih poslova, studenta koji namjerava položiti ispite u sljedećem ispitnom roku: svi oni u ovim meditacijama mogu naći duhovnu okrjepu.

Autor meditacija Francisco Fernández-Carvajal ovom knjigom dao je izvanrednu potporu osobnom duhovnom razvoju, a poseban vrijednost ovih meditacija, osim utemeljenosti na Sv. pismu i životne praktičnosti, jest i to što obiluju navodima iz kršćanske predaje, iz djela crkvenih otaca, duhovnih klasika i poznatih suvremenih duhovnih pisaca, sv. Ivana Pavla II. itd. sabirući tako blago kršćanske duhovnosti na jednom mjestu.

Knjiga Razgovarati s Bogom dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a možete je prelistati i više o njoj saznati na linku ovdje.

Bitno.net