Moj kralj, Isus Krist, Božji sin…

Foto: Shutterstock.com

Moj kralj, Isus Krist, Božji sin…

Moj kralj se rodio u štalici, iako je Bog, zato da siromaštvo nema vlast nad nama, ali i da shvatimo da bogatstvo nije cilj nego sredstvo.

Moj kralj je dopustio grijehu da ga razapne na križu da vidimo da grijeh može nanijeti bol, ali ne i pobijediti.

Moj kralj je dopustio da ga ubiju da smrt ne vlada nad nama, ali i da shvatimo da život na Zemlji nije cilj nego put.

Moj kralj je sve to podnio iz ljubavi prema ljudima jer su ljudi krivo shvatili da su bogovi oni koji traže zlato, krv, strah i slijepo obožavanje… Zato je moj kralj postao vječna žrtva (to je ona žrtva koja se događa svakodnevno na misi) da se više nikad ne moraju lažnim bogovima prinositi žrtve u krvi i zlatu ne bi li se iskamčilo nešto od njih.

Moj kralj je uskrsnuo i pokazao da je kralj onaj koji ima svu vlast, ali i onaj koji ljubi bezgranično i potpuno. Ne samo (kao prije) odabrane, poslušne, dobre, savršene. Sve. Doslovno sve. Čak i one koji ga mrze. Jer moj kralj služi. Zato što je Bog. Bezgranične ljubavi. Bog koji poštuje slobodu izbora koju je čovjeku dao.

Moj kralj je uskrsnuo i pokazao da ljubav ne umire na križu nego vlada na nebu.

Moj kralj i danas pokazuje da je milosrđe snaga kojoj nema ravne. Moj kralj ne uređuje političke sustave zemalja, ali je svojim dolaskom promijenio svijet.

Moj kralj vlada tako da – ako mu se otvori – dotakne ljudsko srce koje mu onda služi. Ne iz straha, ne zbog nagrade… Iz ljubavi.

Moj kralj, Isus Krist, Božji sin…

Želim nam svim da se usudimo otvoriti svoja srca mladome kralju i neka nam njegovo rođenje i njegova ljubav donesu  ljubav i mir u duši, toplinu i radost u srcu, jasnoću i sabranost u umu…

Sanja Nikčević | Bitno.net