Često se može čuti kako u Hrvatskoj, pa i u Europi, jedva da više i ima „pravih“ demokršćana. Je li se demokršćanstvo uistinu toliko odvojilo od kršćanstva da je postalo neprepoznatljivo, ili možda kršćani imaju iskrivljenu sliku toga što bi demokršćanstvo (a možda čak i samo kršćanstvo?) trebalo biti? Kako je i zašto u Europi nastala ideja demokršćanstva, što ju razlikuje od drugih političkih ideja i programa i otkud demokršćanstvo crpi, ili bi barem trebalo crpiti, svoju inspiraciju?

O tim pitanjima u novom nastavku Bitno. net podcasta urednik i voditelj Anto Mikić razgovara s političarem i političkim analitičarem Davorom Ivom Stierom.

Serijal svog podcasta Bitno.net ostvaruje u suradnju s Laudato televizijom i u njemu će, svakog drugog ponedjeljka, naš urednik Anto Mikić i novinar Ivo Džeba razgovarati sa svojim gostima o temama iz života Crkve, odnosa vjere i znanosti, kulture i društva. Kroz razgovor s našim gostima donosit ćemo poglede na izazove s kojima se Crkva susreće u suvremenom svijetu i nastojati pomoći gledateljima orijentirati se u aktualnim pitanjima koja su važna za vjernički život.

Emisiju ćete od utorka ujutro moći pogledati i na našem YouTube kanalu.