Građanska inicijativa „U ime obitelji“ reagirala je na prijedlog Zakona o životnom partnerstvu koji regulira prava istospolnih zajednioca i koji se trenutačno nalazi u javnoj raspravi. Priopćenje prenosimo u cijelosti

Građanska inicijativa “U ime obitelji” očekuje da će ministar uprave Arsen Bauk preispitati novi prijedlog Zakona o životnom partnerstvu. Obveza je svih predstavnika javne vlasti da svakodnevno ulažu napor kako bi sve zakone uskladili s Ustavom Republike Hrvatske te da zakoni odražavaju iskazano uvjerenje naroda koji predstavljaju. A u Ustav Republike Hrvatske je, voljom 66 posto od birača koji su izišli na prošlonedjeljni narodni ustavotvorni referendum ili gotovo milijun hrvatskih građana, ušla odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Nesporno je da bi pripisivanjem gotovo svih prava koja ima brak, kao zajednica žene i muškarca, jednoj sadržajno potpuno drugačijoj zajednici, predstavljalo izigravanje volje birača i demokratskog izjašnjavanja, stoji u priopćenju “U ime obitelji”.

Bitno.net