SVJEDOČANSTVO JEDNOG SVEĆENIKA

‘Zašto volim svoju reverendu’

Otac Viñas smatra kako je reverenda jedinstveno odijelo koje “svećenike identificira u ono što oni zaista jesu: svećenici Gospodnji, oni koji umiru za svijet, kako bi mogli živjeti u izobilju, oni koji žive u svijetu, a ne od svijeta, kao što piše u Ivanovu evanđelju”

Otac Christian Viñas, svećenik iz Argentine, objasnio je zbog čega često u javnosti nosi reverendu, bez obzira na to što je većina svećenika danas rijetko oblači. Župnik u župi Presvetog Srca Isusova u gradu Cambaceresu, napisao je tekst pod naslovom “Volim svoju reverendu”. U njemu piše kako Krist “šalje svećenike kao svoje svećenike da hrane, tješe, ispravljaju, poučavaju i posvećuju”.

Svećenik poručuje kako se to može postići samo ako su oni vidljivi kao dostupni. Viñas smatra kako je referenda jedinstveno odijelo koje “svećenike identificira u ono što zaista oni jesu: svećenici Gospodnji, oni koji umiru za svijet, kako bi mogli živjeti u izobilju, oni koji žive u svijetu, a ne od svijeta, kao što piše u Ivanovom evanđelju”.

Dok nose svoju reverendu, svećenici su otvoreni za pohvale i uvrede, za traženje savjeta, ali i zahtjeve za blagoslovom. Svećenik piše kako pokušava pronaći vremena za sve ljude koji ga zaustavljaju na cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek se zaustavljam bez obzira na to što sam stalno u nekakvoj žurbi, odnosno jurim iz jedne hitne situacije u drugu. Oni su djeca koju mi je Bog stavio na put i ne oduzimaju mi vrijeme, nego daju smisao mojem životu i svećenstvu. Bog mi ih daje”, piše.

Otac Viñas nastavlja: “Gospodine, podaj mi milosti kako bih moga živjeti i umrijeti s njom i za nju!”

Rašeljka Zemunović | Bitno.net

Objavljeno: 9. prosinca 2019.

Možda vam se svidi