Otac Viñas smatra kako je reverenda jedinstveno odijelo koje “svećenike identificira u ono što oni zaista jesu: svećenici Gospodnji, oni koji umiru za svijet, kako bi mogli živjeti u izobilju, oni koji žive u svijetu, a ne od svijeta, kao što piše u Ivanovu evanđelju”

Otac Christian Viñas, svećenik iz Argentine, objasnio je zbog čega često u javnosti nosi reverendu, bez obzira na to što je većina svećenika danas rijetko oblači. Župnik u župi Presvetog Srca Isusova u gradu Cambaceresu, napisao je tekst pod naslovom “Volim svoju reverendu”. U njemu piše kako Krist “šalje svećenike kao svoje svećenike da hrane, tješe, ispravljaju, poučavaju i posvećuju”.

Svećenik poručuje kako se to može postići samo ako su oni vidljivi kao dostupni. Viñas smatra kako je referenda jedinstveno odijelo koje “svećenike identificira u ono što zaista oni jesu: svećenici Gospodnji, oni koji umiru za svijet, kako bi mogli živjeti u izobilju, oni koji žive u svijetu, a ne od svijeta, kao što piše u Ivanovom evanđelju”.

Dok nose svoju reverendu, svećenici su otvoreni za pohvale i uvrede, za traženje savjeta, ali i zahtjeve za blagoslovom. Svećenik piše kako pokušava pronaći vremena za sve ljude koji ga zaustavljaju na cesti.

“Uvijek se zaustavljam bez obzira na to što sam stalno u nekakvoj žurbi, odnosno jurim iz jedne hitne situacije u drugu. Oni su djeca koju mi je Bog stavio na put i ne oduzimaju mi vrijeme, nego daju smisao mojem životu i svećenstvu. Bog mi ih daje”, piše.

Otac Viñas nastavlja: “Gospodine, podaj mi milosti kako bih moga živjeti i umrijeti s njom i za nju!”

Rašeljka Zemunović | Bitno.net