Jackson Martinez je bio velika nogometna zvijezda iz Kolumbije. U Atletico Madrid je 2015. godine stigao iz Porta. Međutim, nije se iskazao pa je 2016. prebačen u kineski Guangzhou Evergande, a nogometnu karijeru je završio 2020. godine u portugalskom Portimonenseu, prenose Sportske novine.

Kolumbijski nogometaš je zablistao na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2014. godine u Brazilu u utakmici protiv Japana. Tijekom karijere je postigao više od 160 pogodaka.

U razgovoru za kolumbijski Canal 1 Martinez je priznao kako se tih godina borio s porocima. „Živio sam život pun požude i imao sam brojne poroke. Međutim, na njih nisam gledao kao na poroke, nego kao na nešto potpuno normalno. Bio sam okružen alkoholom, cigaretama… Boga nećete upoznati sve dok On zaista ne postane jedino što imate. Zbog toga sam se odlučio usredotočiti na Njega… S vremenom sam shvatio da su prijateljstva koja sam stekao uz poroke bila zapravo lažna“, priznaje.

Bivši kolumbijski nogometaš na Instagramu ima oko 700 tisuća pratitelja. Također je otvorio Youtube kanal posvećen duhovnoj glazbi koji prati oko 20 tisuća ljudi. Trenutno snima vlastiti album koji će se zvati „Neću se bojati“.