Giulia Michelini: “U tim sam se trenucima željela osjećati živom. Nisam željela imati dijete. Htjela sam biti neovisna, biti slobodna poput ptice…”

talijanska glumica giulia michelini pobačaj

Giulia Michelini/Foto: Facebook

Pred Giulijom Michelini otvorio se čitav svijet. Konačno je, sa 17 godina, dobila ulogu u svojoj prvoj televizijskoj seriji! No samo dvije godine kasnije, na samom početku karijere, ova poznata talijanska glumica suočila se s najvećom životnom odlukom.

Otkrivši da je trudna, činilo joj se kako je njezina karijera završila prije negoli je počela, i odlučila je pobaciti. Tu su odluku podržali i njezini roditelji govoreći kako će joj “dijete u tim godinama upropastiti život”.

Ipak, u bolničkoj čekaonici stvari su se neočekivano promijenile.

“Otišla sam sama na dogovoreni termin i odjednom promijenila svoju odluku. Bila je to odluka donesena u djeliću sekunde čije posljedice u tom trenutku nisam mogla u potpunosti predvidjeti”, prepričala je Giulia Michelini u razgovoru za Vanity Fair, te se prisjetila zanimljivog, naizgled slučajnog detalja, koji je u tim trenucima za nju imao veliko značenje.

“Bila sam u velikoj panici. Kad sam napustila čekaonicu, otišla sam u telefonsku govornicu kako bih nazvala mamu. Na telefonu je bila dječja gumica za kosu s dvije kockice ili višnje, ne sjećam se više. Znam, zvuči glupo, ali kad sam ju ugledala rekla sam samoj sebi: ‘Ovo je dobro. Činim pravu stvar'”, prisjetila se Michelini.

Radost zbog svoje odluke, nažalost, nije mogla podijeliti s ocem djeteta. Znala je kako njihov odnos nema budućnosti, te kako svijet rimskog podzemlja u kojemu je zbog njega i završila, nije svijet u kojemu želi podizati svoje dijete.

“Nisam puno očekivala od veze s ocem. Zapravo, da budem iskrena, znala sam kako će ona završiti i kako ću ostati sama sa svojim sinom, ali upravo mi je to dalo dodatnu snagu”, kazala je 32-godišnja talijanska glumica.

A snage joj je doista trebalo, jer se morala suočiti s odbacivanjem onih koji su joj u tim trenucima trebali pružiti najveću podršku.

“Bilo mi je teško usprotiviti se obitelji. Bila je to moja prva velika odluka. Napustila sam svoj dom i nisam razgovarala s obitelji idućih šest mjeseci. Kasnije su me prihvatili, a mog sina danas čuvaju kao zjenicu oka. Ne znam što bih bez njih, jer mi doista puno pomažu”, prepričala je talijanska glumica, naglasivši kako nikada nije požalila zbog svoje odluke.

“Činilo mi se kao da je ta odluka izgradila moju osobnost, pomogla mi da vidim samu sebe, da budem ono što jesam. U tim sam se trenucima željela osjećati živom. Nisam željela imati dijete. Htjela sam biti neovisna, biti slobodna poput ptice… Mislim da je to dijete, donijevši ozbiljnost u moju egzistenciju, zapravo spasilo moj život. Otjeralo je autodestruktivni dio mene. Bez njega bih se, vjerojatno, potpuno izgubila”, kazala je Michelini.

Molimo za sve trudnice koje se nalaze u sličnim situacijama, da slijede primjer ove hrabre žene i umjesto smrti odluče odabrati život!

Miodrag Vojvodić | Bitno.net