Majka blaženog Carla Acutisa, Antonia Salzano, povodom izlaska njezine knjige „Tajna mog sina“ dala je intervju za portal Aleteia. U njemu, između ostaloga, govori o životu svojeg sina, njegovoj neizmjernoj ljubavi prema Isusu u Euharistiji, ali i kako je uspjela „odgojiti sveca“.

„Osobno nisam ništa učinila. Ja sam sinu samo dala odgojne temelje koje bi svi roditelji trebali dati. Carlo je išao u dječji vrtić gdje je stekao vjersko znanje. Dala sam ga krstiti, ali rođena sam u sekularnoj obitelji. Moj je otac bio urednik, stalno okružen piscima, i u ovoj sredini apsolutno nikada nisam čula da netko govori o vjeri. Moja prva misa bila je moja prva pričest, moja druga misa bila je moja krizma, a moja treća misa bila je moje vjenčanje“, objasnila je. Dodala je kako se o pobožnosti učila od svojeg sina kojega je već u dobi od tri godine privlačila duhovnost. Nazvala ga je spasiteljem i odgojiteljem u vjeri.

U razgovoru se prisjetila njegove bolesti i prerane smrti. „Bio je vrlo spokojan, uvijek s osmijehom; nikada se nije bunio. Kad bi ga netko upitao: ‘Patiš li?’ odgovorio bi: ‘Ima ljudi koji pate više od mene.’ Dao je primjer svetosti u smrti. Shvatila sam da se ne mogu žaliti, da je to Božja volja: Carlo je spreman i zreo za Nebo. Bio je dječak savršenog i čestitog života, izuzetne čistoće, velikodušnosti, dobrote… Nikada nismo ni najmanje sumnjali da je on već u raju“.

Prijevod razgovora s blaženikovom majkom možete pročitati na stranicama Nedjelja.ba.