Medicinski brat iz Brazila, Ruben Cavalcante, na svojem je Instagramu podijelio priču o misionaru koji mu je poklonio svoju krunicu nekoliko trenutaka prije nego što mu je u bolnici stavljena cjevčica za disanje. Njegova priča je dotakla brojne ljude diljem svijeta, piše Aleteia.

Naime, Francisco Brito je otac četvero djece i katolički misionar iz Brazila koji je djelovao kao posvećeni laik u zajednici Shalom.  Tijekom ožujka se zarazio koronavirusom, završio u bolnici i u jednom trenutku je morao biti intubiran. U tom trenutku medicinskom bratu Rubenu je poklonio svoju krunicu. Umirući pacijent je Rubenu tada posvjedočio svoju vjeru rekavši „kako će sve završiti dobro za one koji vjeruju u Boga“.

„Nažalost, ja mu neću moći vratiti njegovu krunicu na ovome svijetu ali sam siguran da ga je Gospa dočekala na nebesima“, napisao je Ruben na Instagramu.

Misionar je pokopan 23. ožujka. Medicinski brat Ruben Calvante je na svojem Instagramu još dodao: „Ovih dana sam čuo nešto što je dalo smisao svemu što se dogodilo: ‘Kada medicinski djelatnik odlazi na posao, onda mu se mogu dogoditi dvije stvari: ili će on dotaknuti srce pacijenta ili će neki pacijent dotaknuti njegovo srce“. Rubenu se dogodilo ovo drugo.