U životu nam se otvaraju brojne situacije u kojima možemo pokazati velikodušnost, ali ih u užurbanom ritmu često ne znamo prepoznati. Čak i u ovo predblagdansko vrijeme, kada zbog utrke s vremenom, pripremajući se za blagdane i u jurnjavi za božićnim poklonima, nerijetko propuštamo priliku za dobra djela.

Zbog toga donosimo lijep poticaj, odnosno priču koju je objavila Aleteia, u kojoj je glavni lik anonimni putnik u avionu koji je svoje ugodno mjesto u poslovnoj klasi velikodušno prepustio majci s bolesnom djevojčicom.

Mlada majka Kelsey Zwick je na Facebooku objavila tekst u kojem prepričava prekrasno iskustvo. „Hvala vam. Ali ne samo zbog mjesta, nego zbog toga što ste nas primijetili, jer ste nas vidjeli i shvatili kako stvari nisu uvijek lagane. Jer ste odlučili biti ljubazni. Podsjetili ste me kako na ovome svijetu još uvijek ima toliko toga dobroga“, napisala je.

Kelsey je objasnila kako je krenula na put u Pennsylvaniju gdje je njezina djevojčica imala dogovoren liječnički pregled. Nije ulazila u detalje djetetove bolesti, ali se na fotografiji primjećuje kako je djevojčica spojena na kisik. Bez obzira na to što je majka u avion ušla dobro raspoložena i nije pokazala koliko joj je teško, muškarac u sjedalu 2D se odlučio odreći vlastitog komfora i prepustiti joj znatno udobnije sjedalo.

„Plakala sam dok sam prolazila kroz avion, a moja kći Lucy se smijala. Mislim da je duboko u svojim malenim kostima osjetila pravu i čistu dobrotu“, objašnjava majka.

Ovo iskustvo nam pomaže shvatiti snagu jednostavnog čina ljubavi te kako ljubaznost može biti zarazna. Slijedimo primjer putnika s mjesta 2D! Posebno tijekom predstojećih blagdana darivanja!

To the man in 2D. Today you were traveling from Orlando to Philly. I don’t know you, but I imagine you saw us somewhere….

Objavljuje Kelsey ZwickČetvrtak, 6. prosinca 2018.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net