Otac Juan Maria Crisostomo svjedoči kako su njegov život obilježili čudesni događaji koji su ga naposljetku doveli do redovničkog života u zajednici Siromašnih franjevaca Isusa i Marije, donosi Catholic News Agency. Prvo čudesno iskustvo je iskusio kao mala beba, a drugo se dogodilo u 14. godini, kada je doživio iskustvo kliničke smrti.

Otac Juan je odrastao u Dominikanskoj Republici. Kao sedmomjesečna beba je ispao iz kolijevke u kamin. Zbog ozbiljnih opeklina nije mogao otvoriti oči, glava mu je otekla, a pluća mu nisu ispravno funkcionirala. Liječnici su njegovoj majci najavili kako će beba brzo umrijeti. Njegova mama ga je nakon toga uzela u naručje i počela se moliti Majci Mariji: „Majko Božja, posreduj za njega kroz svog Sina Isusa Krista.”

“Moja glava se nakon tri dana vratila u normalu, oči su se otvorile, a pluća su počela normalno raditi“, svjedoči fratar. Liječnici su njegovo ozdravljenje proglasili čudom te ubrzo započeli prvu u nizu brojnih operacija rekonstrukcije lica. U sljedećih 30 godina su uslijedile još 22 operacije lica. Nakon jedne operacije u 14. godini života, zbog komplikacija uzrokovanih anestezijom njegovo srce je prestalo kucati. Tada je doživio iskustvo blisko smrti.

„S visine sam vidio svoje tijelo koje je liječnik pokušavao vratiti u život. Ugledao sam Majku Mariju i Isusa Krista. Isus je sjedio na tronu, odjeven u briljantno bijelu odjeću. Marija mi se obratila s nevjerojatnim osmijehom i poručila mi kako nije moje vrijeme… Na zemlji me još čeka misija koju moram ispuniti. Nakon toga sam se probudio“, svjedoči fratar.

Priznaje kako mu je ovo iskustvo promijenilo život. „Ova prelijepa vizija mi je pomogla da shvatim kako ćemo se na ovom svijetu zadržati jako kratko. Vjerujem da postoji pakao, jednako kao što postoje raj i čistilište“, kaže.

Iskustvo susreta sa smrti ga je potaknulo na život u redovništvu, pa se kasnije Juan priključio Siromašnim franjevcima Isusa i Marije. Ova redovnička zajednica je osnovana na Siciliji, a Vatikan ju je odobrio 2014. godine. Otac Juan trenutno studira u Rimu i za nekoliko godina bi trebao biti zaređen za svećenika. „Kada se molim ili pričešćujem, onda se obraćam Bogu po Mariji. Molim je da mi pomogne kako moje srce ne bi postalo kamen. Želim srce od mesa, jednostavno i otvoreno srce“, završava otac Juan.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net