Priče o nečijoj smrti najčešće u vama neće pobuditi pozitivne osjećaje, no ovo je upravo takvo svjedočanstvo.

Nekoliko sati nakon što mu je preminuo otac, kolumbijski novinar Julián Vásquez napisao je tweet u kojem je njegovu smrt opisao kao “prekrasnu”.

“Moj otac preminuo je jutros u 3 sata, dok je molio krunicu s mamom. Kakva prekrasna smrt. Kakve divne roditelje imam, počivao u miru stari”, napisao je u postu koji je ubrzo postao viralan.

U razgovoru za ACI Prensa, Vásquez je izjavio kako je njegovom ocu prije devet mjeseci dijagnosticiran limfom stanica plašta. Novinar je istaknuo kako je ozbiljnost situacije potaknula obitelj na molitvu, premda je recitiranje krunice već dugo tradicija u njihovom domu.

“Prije nekoliko tjedana, kada se stanje počelo pogoršavati, njegova braća (koja su uvijek pitala za očevo zdravlje) redovito su se ustajali svakog dana u 3 ujutro kako bi molili krunicu Božjeg milosrđa.”

Otac je preminuo 26. svibnja, upravo u vrijeme kada su “njegova braća molila u svojim domovima, a moja majka u bolnici”.

“Premda se nitko zauvijek ne želi oprostiti od voljenih osoba, ovo je, po mom mišljenju, prekrasna smrt jer je otac preminuo okružen ljubavlju. Uz ženu koja je s njim bila više od 26 godina i u jedinstvu s braćom koji su dugo molili za njegovo ozdravljenje”, istaknuo je Vásquez , zaključivši: “Znam da si sretan u raju.”