Od svog najranijeg djetinjstva štovala sam svetog Josipa i mnoge sam milosti primila po njegovu zagovoru. Kada sam jednom bila u teškoj duševnoj poteškoći, posvetila sam svoj duhovni život sv. Josipu ovom molitvom:

Sveti Oče Josipe, u prisutnosti Isusa i Marije, svoga sv. anđela čuvara i cijelog nebeskog dvora odabirem te danas za Oca i Vođu svoje duše.

Tebi, o dobri Oče, posvećujem svoju dušu i tijelo i ponizno te molim, za onu goruću ljubav kojom si njegovao Božanskoga Dječaka, čuvaj i brani i mene od svih duševnih i tjelesnih pogibelji, kao i od svakoga štetnoga ljudskoga obzira i straha, kao i od svih zasjeda nečistoga duha. Isprosi mi od Isusa potpunu čistoću srca i goruću ljubav prema Isusu i Mariji. Pomozi mi da ovdje sveto živim i u tvome naručju izdahnem svoj posljednji dah. Amen.

Poslije te posvete ne sjećam se da sam ikada imala nekih posebnih duhovnih poteškoća. Ovu molitvu obnavljam svaki dan. Možda će i još kojoj duši biti od koristi posveta sv. Josipu.

Gornji tekst izvadak je iz knjige Alojzija Burje “U potrebi svakoj idite k Josipu” u izdanju Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu.