Sveta Majka Terezija često je posjećivala mjesta ne baš primamljiva običnim ljudima. Među njima nalaze se i zatvori gdje bi svjedočila svoj vjerski i životni put.

Jednom prilikom posjetila je zatvor u kojem se nalazio Jim Wahlberg, brat poznatog hollywoodskog glumca Marka Wahlberga. Taj susret toliko je utjecao na Jima da je poželio “više znati o Bogu”, posvjedočio je gostujući u ovotjednom izdanju The Catholic Talk Showa.

“Definitivno mogu taj dan istaknuti kao točku preokreta u mom životu”, poručio je Wahlberg, dodajući kako je vidio “nježnost i ljubaznost na njezinom licu”.

“Došlo je vrijeme za svetu misu koju smo trebali imati njoj u čast, a prisutan je bio i kardinal. Sudjelovao sam u procesiji i sjećam se, dok smo prolazili kroz teretanu, da je kardinal ima tu svoju veliku, fensi kapu i veliku, fensi stolicu”, prenosi njegove riječi ChurchPOP.

“Pripremio je i veliku, fensi stolicu za Majku Terezu. Pokazao joj je da dođe, ali ona je odbila. Umjesto toga, ostala je na podu sa zatvorenicima, klečeći čitavo vrijeme, dok nije došao njen trenutak da progovori.”

Jim Wahlberg/Foto: screenshot, The Catholic Talk Show

“Nisam mogao skinuti svoj pogled s nje. Gledao sam lice Kriste, to je ono što sam vidio”, poručio je Wahlberg.

“Došlo je vrijeme da nam se obrati i govorila je poruku ljubavi i milosrđa. Sve što je govorila bilo je usmjereno nama – da vrijedimo više od onoga što nas je tu dovelo. Da ništa nije preveliko za Boga.”

Wahlberg će također reći kako je taj dan “apsolutno promijenio” njegov život te kako je nakon toga pristupio svećeniku.

“Rekao sam mu: Oče, želim znati više o Bogu. Želim znati više o Isusu Kristu.”

“Dan poslije počeo sam se pripremati za sakrament svete potvrde.”

Osim susreta s Majkom Terezijom, Jim Wahlberg u razgovoru za The Catholic Talk Show progovorio je o svom obiteljskom životu, ovisnosti o drogi i alkoholu i borbi protiv njih te o odnosu sa zatvorskim kapelanom.