14. studenoga 1962. godine došla je na svijet moja mala Renata Marija. Krštena je u maloj kapelici Gospe Lurdske u Vrbanićevoj ulici, 10. veljače 1963. godine, uoči Lurdske Gospe. Otac Antić je ležao bolestan od upale pluća.

Kada sam god posjetila oca Antića u sobici i u ispovjedaonici uvijek sam ga upitala: “Padre, imate li kakve želje?”

”Imam! Budi Božja! Želio bih da budeš sveta! Bog blagoslovio tebe i tvoga B.”

U rano proljeće 1964. godine posjetila sam ga u njegovoj sobici u Vrbanićevoj ulici. Osjetila sam da mnogo trpi. Upitala sam ga: “Kako je, padre?”

Odgovorio je: “Kćeri moja, moli za me da ozdravim ako je sveta volja Božja.” Rekla sam mu: “Padre, recite Isusu da je S. spremna primiti sve one boli koje budu vas išle ovaj dan. Na to mi reče: ”Ti si majka, imaš mnogo posla po danu.” ”Ali nemam na večer”, uzvratim mu.

Dan je prošao i ja sam zaboravila na naš razgovor. Navečer oko 11 i pol sati uhvatili su me žestoki bolovi. Nikad prije ni poslije nisam osjetila takve bolove. Trajali su čitav sat. Uplašeno sam razmišljala što mi je najednom. Iznenada se dosjetih što sam ujutro rekla ocu Antiću.

Kad sam došla prvi put nakon toga ocu Antiću rekao mi je: “Dobro izgledaš.” Znao je što je bilo.

Dva mjeseca nakon ove svete ispovijedi bila sam u nekom zanosu kakav nisam nikad osjetila. Kao da sam u nadnaravnom svijetu. Bojala sam se za to svoje raspoloženje i pitala se kakva je podrijetla. Pitala sam oca Antića: “Padre, jesam li u milosti Božjoj? Jeste li sigurni da je sa mnom Duh Sveti?”

”Jesam”, odgovorio je. U milost Božjoj smo uvijek kad vršimo volju Božju.”

”Padre, a što je volja Božja?”

“Volja Božja su 10 zapovijedi.”

“Padre, ali ja nisam uvijek vršila volju Božju, a čula sam od časnih sestara da je Isus rekao nekom svecu: lijenost, daj mi svoje grijehe. Padre, kažite Isusu da ga S. moli da uzme njezine grijehe.”

Na to mi otac Antić odgovori: ”Kćeri moja, sve ti je oprošteno. Budi uvijek tako duhovna.”

Nitko sretniji od mene. Zapitala sam ga ima li kakvih želja.

“Imam”, reče: ”Ostavi sebe i budi Božja. Želio bih da budeš još svetija.”

S. S. (Zagreb)

(“Sluga Božji dobri otac Antić” – glasilo vicepostulature / broj 1-4 / Zagreb 1986.)

Sluga Božji fra Ante Antić | Bitno.net