Ponajbolji košarkaš današnjice koji sa svojim Golden State Warriorsima ovih dana igra peto uzastopno NBA finale, Stephen Curry, nedavno je objavio video u kojem govori o svojoj kršćanskoj vjeri.

Video je objavljen kao peti u nizu videa pod zajedničkim naslovom “Stephen vs. The Game”, koje slavni košarkaš objavljuje na svojem Facebook profilu.

U epizodi naslovljenoj „Vjera“, Curry je govorio o svojem odnosu s Isusom Kristom te načinu na koji je vjera utjecala na njegovu košarkašku karijeru, obitelj (otac je troje djece) i svakodnevne probleme s kojima se mora nositi.

„Moja vjera je stavljena na ispit na terenu, baš kao i u ostatku života“, govori Curry u prvom dijelu videa. „Ona me je uvijek držala usredotočenim na ono što trebam učiniti kada je u pitanju moja obitelj, kada je u pitanju moj posao, kada je u pitanju način na koji se odnosim prema drugim ljudima, moje poštovanje prema životu i svim dobrim stvarima koje se dogode, baš kao i onim lošima”, priča američki košarkaš.

Stephen Curry

Foto: Facebook/screenshot

Trostruki NBA prvak je naglasio kako je uvjeren da njegova snaga, sposobnosti i talenti dolaze od Boga, zbog čega vjeru u Boga na prvo mjesto u životu.

„Stavljam svoju vjeru na prvo mjesto jer bi ona trebala biti korijen svega što činim kao vjernik, suprug, otac i tako redom“, rekao je Curry te dodao: „Za mene je ona temelj mog načina življenja i leće kroz koje želim gledati na svijet.“

U videu su sudjelovali i Stephenovi roditelji Dell i Sony, koji su objasnili kako je Bog bio uvijek u temelju njihove obitelji. Dio vjerskog odgoja sastojao se u tome da je njihov sin svake srijede i nedjelje išao u crkvu, a svako jutro su se kao obitelj posvećivali Bogu.

No Stephen je priznao da je kršćanstvo u to doba za njega bilo „nešto što je preuzeo od svojih roditelja“, što nije u potpunosti razumio, sve dok mu u osmom razredu jedan pastor nije objasnio koliko je važno imati osobnu vjeru, a ne samo slijediti vjeru svojih roditelja.

„Osjetio sam poziv, sišao do oltara, i predao svoj život Kristu“, rekao je Curry, dodavši kako je to „postao početak osobnog putovanja“.

U videu je objasnio i kako je počeo stavljati natpis „Sve mogu…“ (prema Pavlovom „Sve mogu u onome koji me jača“), na svoje košarkaške tenisice.

Stephen Curry

Foto: Facebook/screenshot

“Moja mama je pred mene stavila izazov da pronađem redak na koji bih se mogao osloniti da mi da snagu, da mi da osjećaj smisla i da me podsjeti za koga igram svaki put kada zavežem tenisice”, prisjetio se.

„Taj me redak podsjeća zašto sam blagoslovljen s ovim talentima, odakle dobivam svoju snagu, i za koga igram“, dodao je.

Epizoda završava s Curryjem koji u svome automobilu vozi svoje dvije kćeri Riley i Ryan u školu, moleći ovu molitvu:

“Dragi Bože, zahvaljujemo ti na ovome danu. Zahvaljujem ti na svojim lijepim curicama, Riley i Ryan. Molim te da ih čuvaš u školi danas, da se zabave i da se ponašaju najbolje što mogu. Molim te da nauče nešto i da im bude lijepo s prijateljima. I zahvaljujemo ti za sve tvoje darove, i u Isusovo ime te molimo.”

Foto: Facebook/screenshot

S2:E5 Faith

Episode 5
.
.
.
Stephen Curry takes a day off to enjoy a round of golf with Professor Varun Soni, Dean of Religious Life at USC, and the two discuss Stephen’s unique take on faith. Stephen shares his early struggles in the league and how his faith helped him overcome injury and doubt — a quality the Warriors will rely on with the hotly-contested playoffs just around the corner.

Opublikowany przez Stephen Curry Piątek, 31 maja 2019

Ivo Džeba | Bitno.net