Prije nekoliko tjedana imala sam vrlo izvanredno iskustvo te Božje nježnosti prema malenima. Jedan je čovjek došao u našu kuću s liječničkim receptom. Rekao je da je dijete na umoru, da umire njegov jedinac u sirotinjskim četvrtima Calcutte, a da on ne može doći do lijeka nigdje u Indiji. Trebalo bi ga nabaviti iz Engleske. Dok smo razgovarali, došao je čovjek s košarom lijekova. On je obilazio obitelji i skupljao već korištene lijekove za naše siromahe – imamo te mobilne klinike diljem siromašnih četvrti Calcutte i posvuda, ljude koji obilaze obitelji, prikupljaju neupotrijebljene lijekove i donose ih nama, a mi ih dajemo siromasima.

– Baš u taj čas je stigao, a na vrhu košare nalazio se upravo taj lijek. Jednostavno nisam mogla vjerovati jer da je bio unutar košare, ne bih ga vidjela. A da je stigao prije ili poslije, ne bih ga bila povezala s djetetom na umoru. Samo sam stajala pred tom košarom gledajući u bočicu s lijekom i govorila u sebi: “Postoje milijuni i milijuni i milijuni djece u svijetu – kako se Bog mogao pobrinuti za to malo dijete u siromašnim četvrtima Calcutte. Poslati taj lijek, poslati toga čovjeka upravo na vrijeme, staviti taj lijek upravo na sam vrh i poslati ga u količini koju je liječnik propisao.”

Pogledajte kako je dragocjen taj mališan bio za samoga Boga. Kako se On brinuo za toga malenog.

Gornji tekst je izvadak iz knjige “Gdje je ljubav, ondje je i Bog”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.netViše o knjizi možete saznati na linku ovdje.