Emmanuel McCarthy, katolički svećenik melkitskoga obreda, i njegova žena Mary M. Buman imali su dvanaestero djece.

U ožujku 1987. supružnici su prvi put nakon 20 godina otišli na odmor; napustili su svoj dom u Brocktonu u Massachusettsu kako bi otišli na hodočašće u Rim.

Odmah nakon njihova odlaska sva su im djeca oboljela od gripe. Liječila su se tylenolom. Dana 19. ožujka najmlađa je kći, dvoipolgodišnja Teresa Benedicta, popila veliku dozu lijeka u trenutku dok je nitko nije pazio i onesvijestila se.

Hitno su je odvezli u bolnicu Cardinal Cushing u Brocktonu gdje su joj u krvi otkrili 16 puta veću količinu acetaminofena od dopuštene. Jetra joj je otekla toliko da je bila pet puta veća nego u normalnu stanju. Djevojčicu su odmah prevezli u bolnicu Massachusetts General Hospital u Bostonu gdje su je podvrgnuli intenzivnoj terapiji. Liječnici su smatrali da joj samo transplantacija jetre može spasiti život.

Dana 24. ožujka 1987. zdravstveno se stanje male Terese Benedicte počelo iznenada popravljati. Petoga travnja vratila se kući potpuno zdrava. U pretragama koje su proveli pet godina kasnije nisu bili otkriveni nikakvi tragovi trovanja organizma.

Dok je djevojčica bila u bolnici, njezina obitelj i prijatelji molili su se za njezino ozdravljenje po zagovoru Edith Stein, čije je redovničko ime bilo Terezija Benedikta od Križa. Upravo su po njoj roditelji nadjenuli ime svojoj djevojčici.

Taj je slučaj čudesnoga ozdravljenja istražila i Consulta Medica tijekom procesa za kanonizaciju te karmelićanske redovnice ubijene u Auschwitzu. Liječnici nisu bili jedinstveni u svojim procjenama i stoga su pozvali u Rim ravnatelja bostonske bolnice Ronalda E. Kleinmana, koji se susreo s članovima povjerenstva.

On je bio Židov koji nikada prije nije bio čuo za Edith Stein. Potvrdio je da je ozdravljenje djevojčice bilo medicinski neobjašnjivo.

Nakon toga sv. Ivan Pavao II. mogao je proglasiti sestru Tereziju Benediktu od Križa sveticom Katoličke Crkve.

Gornji tekst je izvadak iz knjige Grzegorza Górnyja i Janusza Rosikońa “Dokazi nadnaravnoga”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal www.bitno.net.