– Pravi junak je onaj tko neće dopustiti da ga bilo što – koliko god veliko ili malo bilo –  spriječi u borbi za ono što smatra ispravnim i posvećenosti obrani onih najmanjih u našem društvu, obrani onoga što dolazio od Boga – započeo je svoju propovijed o. Majana, dodavši kako mu je upravo poznanstvo s takvom osobom, ženom koja je „unatoč svim nevoljama i kušnjama ostala čvrsta i nije odstupila od svojih uvjerenja, iako se sve oko nje treslo“, otkrilo tko su današnji superjunaci.

Tri su velike kušnje bile pred ovom ženom, a prva od njih dogodila se u srednjoj školi, kada je nakon silovanja zatrudnjela.

– Njezina ju je obitelj napustila. Ostala je posve sama, bez igdje ikoga. Njezin prijatelj rekao joj je kako ne treba prolaziti kroz sve to jer to ne zaslužuje. ‘Budi praktična. Pobaci!’, savjetovao joj je. No žena je odgovorila: ‘Ne mogu provesti ostatak života znajući kako sam oduzela nečiji život’. Rekla je ‘ne’ pobačaju’ i ‘da’ životu – prepričava o. Majano.

Druga se kušnja pojavila nakon što je ostala trudna s čovjekom kojega je silno voljela, ali koji se nije htio oženiti. Podizati dvoje djece bez oca njezinoj je obitelji bilo nezamislivo! Jedino rješenje bilo je pobaciti. Novac nije bio problem, platit će.

– I drugi je put bila prisiljena vidjeti realnost u kojoj se nalazi, vidjeti svoj život i reći: ‘Nije savršeno. Ne znam što mi život nosi. Ali… Ne, ne mogu to učiniti! Rekla je ‘ne’ još jednom! ‘Ne’ pobačaju i ‘da’ životu!  – pripovijeda ovaj 28-godišnji kapelan.

Posljednje se iskušenje pojavilo 13 godina kasnije. U vrijeme kemoterapija žena doznaje kako je u drugom stanju. Liječnici su uvjereni: ‘dijete će biti bolesno’. I opet. Pobačaj je jedino rješenje.

– ‘Bilo normalno ili ne, ja to ne mogu učiniti’, rekla je ova hrabra žena. ‘Ne’ pobačaju i ‘da’ životu koji se u njoj razvija. U svim okolnostima, unatoč svim preprekama, žena je ostala ustrajna. Za mene je to junaštvo koje se u našem svijetu rijetko viđa – s oduševljenjem će mladi svećenik.

No, riječi koje je potom izgovorio podigle su na noge cijeli stadion.

– Hvala ti mama! Hvala ti beskrajna!

Petanest tisuća mladih, prisutni svećenici i biskupi među kojima su bili i papinski nuncij u SAD-u nadbiskup Carlo Maria Viganò, te kardinali Timothy Dolan i Donald Wuerl, oduševljeno je zapljeskalo majci ovog mladog američkog kapelana.

Majka Rosa stajala je plačući od radosti, dok je njezin sin gormoglasno zavapio:

– Potrebni su nam ovakvi junaci!

Nakon propovijedi, majka je otkrila kako je o. Mario bio njezino drugo dijete. Našla se pred izborom: ili fakultet ili dijete.

– On je moja diploma. Evo ga! – rekla je nasmijana majka četiri kćeri i jednog sina, poručujući svim majkama koje se nalaze u teškoćama poput njezinih:

– Ne odustajte! Bog ima plan! Bog uvijek ima plan! On vas nikada neće napustiti!

Na kraju, u komentaru za LifeSiteNews, o. Majana je zaključio:

– Smatram kako je njezin karakter koji ju je činio snažnom u tim odlukama također utjecao i na način na koji nas je odgajala. Sjećam se kako je Crkva uvijek bila njezino utočište u teškim trenutcima, a svojim je primjerom svjedočila da je Bog najvažniji u našem životu, bez obzira u kakvoj se situaciji nalazili. To je zasigurno bio temelj i plodno tlo za poziv koji sam primio. Moje svećeničko zvanje ukorijenjeno je u majčinom ‘da’!

Miodrag Vojvodić|Bitno.net