PITAJTE SVEĆENIKA

Don Damire, postoje li i u drugim religijama karizme koje postoje u kršćanstvu?

Same karizme su milosni darovi Duha Svetoga koji je kao treća božanska osoba prisutan i štovan „jedino“ u kršćanstvu, što ne isključuje mogućnost djelovanja Duha Svetoga u drugim religijama i ljudima drugih vjera

Dragi don Damire,

zanima me postoje li i u drugim religijama karizme i karizmatici koje postoje u kršćanstvu? Ovdje mislim na darove Duha Svetoga poput govora u jezicima i sl. Unaprijed hvala na odgovoru. Božji blagoslov!

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poštovani!

U svim religijama postoje karizmatične osobe: sami osnivači, učitelji, proroci, itd. Također postoje razni parapsihološki fenomeni te slične pojave kao u kršćanskim zajednicama. No, same karizme su milosni darovi Duha Svetoga koji je kao treća božanska osoba prisutan i štovan „jedino“ u kršćanstvu, što ne isključuje mogućnost djelovanja Duha Svetoga u drugim religijama i ljudima drugih vjera. Punina Objave prisutna je u Katoličkoj Crkvi, a koja se nezabludivo prenosi od apostola preko biskupa sve do današnjeg dana. Često mogu postojati slične pojave i darovi u kršćanstvu i izvan njega, no za kršćanske darove smo sigurni da im je izvor sam Bog, Duh Sveti, dok s druge strane znamo da na prvu i pod Sotoninim vodstvom nešto može izgledati dobro, a zapravo je u svom izvoru i krajnjem učinku zlo.

Btb,

don Damir

SPAS | Bitno.net

Objavljeno: 13. rujna 2018.

Možda vam se svidi