Oče, moje se srce raduje djelu koje si učinio. Moja se trudnoća bliži kraju i ja naslućujem ljepotu svog djeteta. Gospodine, neka svaka minuta ovih posljednjih dana bude darovana Tebi, kako bih svakim dahom koji udahnem mogla upijati Tvoju snagu za sebe i svoje dijete.

Gospodine, iako mi je na trenutke nelagodno, ova će radost trajati doživotno. Molim te za strpljenje, Gospodine, kako bi moje dijete moglo u meni rasti svakoga ovoga predragocjenog dana koji nam daješ da provedemo zajedno prije nego nas razdvojiš i postanemo dvoje. Gospodine, samo je tebi poznato vrijeme kada će se moje dijete roditi. Pomozi mi da poštujem taj dan i da odolim napasti da ja odredim kada će to biti.

Gospodine, ako je potrebno, pomozi mi da povjerim svoje dijete u ruke zdravstvenoga osoblja, i molim te da usmjeriš njihove misli i djela na najveću dobrobit moga djeteta. Ako je sve u redu, Gospodine, predajem se Tvojoj volji i Tvome vremenu jer samo Ti znaš sat i dan. Ti si na prijestolju i Ti vladaš mojim životom, Bože Svemogući, i zato sjedim i čekam Tebe. Ne po mojoj volji, Gospodine, sve neka bude po Tvojoj, samo Tvojoj.

Ti si svet i ja ti vjerujem i podređujem se Tvojim planovima. Neka je hvaljeno ime Tvoje, Gospodine Bože! Proslavi se u ovome porodu. U Isusovo ime. Amen.

Gornji tekst izvadak je iz knjige Kelly J. Townsend “Duhovni pristup rađanju”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.