Sveti je Ekspedit poseban zagovornik i posrednik u žurnim i teškim situacijama. Bio je istaknuti rimski vojnik, vrlo hrabar i odvažan, no gledajući hrabre kršćane koji se nisu htjeli odreći svoje vjere ni pod cijenu života obratio se na kršćanstvo 303. godine i krstio se zbog čega je i sam već sljedećega dana položio svoj mladi život za Krista. To što je zbog gorljive i trenutne odlučnosti za Krista i kršćanstvo podnio mučeništvo danas ga čini vrlo popularnim svecem kojemu se posebno mole oni koji trebaju neodgodivu i žurnu pomoć.

Sveti Ekspedite, dođi sa svojim moćnim zagovorom u ovu moju tešku financijsku situaciju. Predajem svoje srce, um, dušu i tijelo našemu Gospodinu Isusu Kristu kojemu si do kraja vjerno služio i za kojega si i mučeništvo podnio. Vjerujem i uzdam se s punim povjerenjem da ćeš mi priteći u pomoć i biti moja snaga u ovoj nevolji. Žurno mi priteci u pomoć!

Isprosi mi (precizno i jasno izreci što ti treba) i molim te da nađeš način i put da to i dobijem. Moja je financijska potreba hitna. Budi mi svjetlo i vodič u ovoj teškoj situaciji da mogu živjeti u miru, radosti i blagostanju te u slavljenju Boga. Amen.

Tekst je izvadak je iz knjižice “Pobožnost sv. Ekspeditu”. Više o knjižici možete saznati na linku ovdje.