Ako se borite sa strahom koji ne možete nadvladati, priznajte to Gospodinu i podsjetite se na 1. Ivanovu poslanicu 4,18 gdje piše kako savršena ljubav izgoni strah. To je savršen primjer koji vas potiče da se čvrsto držite Riječi. Sveto pismo to obećava, stoga možemo moliti kao da smo već postigli (Mk 11,22-25).

Kada vjerujemo u ono što u Svetom pismu piše, onda to možemo smatrati činjenicom i iščekivati, pa ako je Božja volja, on će upravo to za nas i učiniti. Možete moliti:

“Gospodine, ako je to Tvoja volja, odagnaj strah koji osjećam. Ja to ne mogu sama učiniti. Ali Ti si savršen, Gospodine, i Tvoja je ljubav savršena, stoga znam da možeš uzeti ovaj strah od mene jer znam da ne želiš da se moj um muči u ovom trenutku. Mirna sam u saznanju da ćeš to za mene učiniti i hvala ti za Tvoju snagu i snagu koja je u imenu Tvoga Sina.

Hvala ti, Gospodine, za Tvoje milosrđe i dobrotu i pomozi mi da ti sve podredim. Ti si mi dao ovo dijete i ovo vrijeme porođaja, stoga ga Tebi vraćam i Tebi posvećujem ovaj trenutak i molim te da pokažeš na koji način da ostanem mirna. Neka te ovo iskustvo proslavi u očima onih koji prisustvuju ovom porodu… Hvala ti, Gospodine, u ime Tvoga predragocjenoga Sina. Amen.”

Gornji tekst izvadak je iz knjige Kelly J. Townsend “Duhovni pristup rađanju”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.