Isuse, Ti si volio čovjeka, liječio bolesne, tješio žalosne. Na sebe si uzeo sve naše boli. Hvala Ti što si toliko ljubavi darovao medicinskim sestrama. Bolesnici ih s povjerenjem nazivaju sestrama. Oni ih tako osjećaju. U njihovoj blizini osjećaju se sigurni i zaštićeni. Molim Te za sestre. Njima je potrebno puno strpljenja i snage. One su neprestano po bolesničkim odjelima i ambulantama, moraju biti spremne pružiti bolesniku svaku uslugu u njihovim mukama, patnjama, nesigurnostima, osamljenostima, strahovima. Od njih se očekuje tako puno. Međutim, one ne mogu sve, samo su ograničena bića.

Zato ih povjeravam Tebi, Gospodine. Ohrabri ih u dobru što čine. I one su samo ljudi, imaju svojih briga; i one mogu biti bolesne i umorne. Neka osjete Tvoju dobrotu i ljubav. Odmori ih Ti, Gospodine, jer si rekao: „Dođite k meni svi koji ste uznemireni i opterećeni, i ja ću vas  odmoriti!“ (Mt 11,28).

Otkrij im iz dana u dan tajnu svoje čudesne ljubavi kojom si u svakom času bio potpuno raspoloživ za čovjeka. Daj im i mnogo radosti u njihovom poslu. Neka ih bolesnici prepoznaju kao sestre i neka ih susreću s poštovanjem. Neka im znaju biti zahvalni.

Ono što od njih očekuješ i što one rade ne da se platiti. To je dar nesebične ljubavi. Najveća im nagrada budi Ti, Gospodine. Daj da već sada osjete unutarnju radost što su smjele surađivati na djelu Tvoje ljubavi za čovjeka, a u zadovoljnim licima onih o kojima brinu neka prepoznaju Tebe, Isuse, jer govoriš: „Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25,40)

fra Zvjezdan Linić | Bitno.net