Blažena Djevica Marija ukazala se časnoj sestri Amaliji od Bičevanog Isusa, iz Družbe Misionarki Raspetog Spasitelja, u mjestu Campinas u Brazilu, 8. ožujka 1930. Ova ponizna redovnica nosila je rane Gospodinove na svom tijelu te živjela i umrla na glasu svetosti.

Ukazanje Gospe od Suza

Sestra Amalija je o onome što se dogodilo u samostanskoj kapeli kazivala:

“8. ožujka 1930. g. bila sam u kapeli klečeći podno oltara kad sam se iznenada osjetila uzdignuta u visine. Prilazila mi je Gospođa neizrecive ljepote. Bila je odjevena u ljubičastu haljinu, ogrnuta plavim plaštem i bijelim velom preko ramena, omotanim oko vrata. Lebdeći mi se približila s neopisivim osmijehom. U rukama je držala krunicu koju je sama nazvala kruna. Zrnca su sjala poput sunca, bijela poput snijega. Dajući mi tu krunicu, Gospa mi je rekla: ‘Ova kruna je krunica mojih suza, koju moj Sin želi povjeriti vašoj družbi u nasljeđe. Moj Sin vas je već naučio zazive. Po tim zazivima on me želi častiti na vrlo poseban način i stoga ću rado udijeliti sve milosti za koje se moli u čast mojih suza. Ova će krunica poslužiti za obraćenje mnogih grešnika, a osobito onih pod utjecajem Sotone. Zli duh će biti primoran sam priznati, koliku mu štetu nanosi ova krunica. Budi spremna na velike borbe! Družbi Raspetog Spasitelja darovana je posebna čast, a to je obraćenje mnogih članova sljedbâ u cvjetajuća stabla unutar Crkve. Po ovoj krunici Sotona će biti poražen i moć pakla uništena. Pripremite se za tu veliku bitku!’ Završivši razgovor, naša Blažena Majka je nestala.”

Biskup Francisco Campos Barreto, biskup Campinasa, 15. svibnja 1934. odobrio je krunicu, medalju kao i pobožnost Suzama Majke Božje, a zatim ju je odobrila i Sveta Stolica. U Hrvatskoj se krunica širi dozvolom Duhovnog stola Zagrebačke nadbiskupije od 2. studenog 1934., br. 7352.

Krunica Gospi od Suza

Početna molitva:

Raspeti Isuse! Prostrti do Tvojih nogu prikazuje­mo ti suze One koja je žarkom ljubav­lju supatila s Tobom na Tvojem prebolnome križnom putu. Učini, o dobri Učitelju, da zahvaljujući pouci suza Tvoje Presvete Majke i dokraja vršeći Tvoju svetu volju na zemlji, postanemo dostojni slaviti te svu vječnost na nebu. Amen.

Na središnja zrna:

O, Isuse, pogledaj na suze One koja te najviše ljubila na zemlji

– i s najvećim te žarom ljubi na nebu!

Na sedam zrna, u sedam nizova:

O, Isuse, usliši nam usrdne molbe

– po suzama svoje Presvete Majke!

Na tri zadnja zrna:

O, Isuse, pogledaj na suze One koja te najviše ljubila na zemlji

– i s najvećim te žarom ljubi na nebu!

Završna molitva:

O Marijo, Majko ljubavi, boli i milosrđa! Molimo te, sjedini svoje molitve s našima, da Isus, Tvoj Božan­ski Sin, kojemu se obraćamo po Tvojim majčinskim suzama, usliši naše usrdne molbe te da nam zajedno s milostima za koje molimo, udijeli i krunu vječnoga života. Amen.

Zadnje molitve, ljubeći medaljicu:

Svojom božanskom blagošću, o Vezani Isuse, sačuvaj svijet od zabluda koje mu prijete! O, Prežalosna Djevice, Tvoje suze uništavaju pakleno carstvo!

*Više o čudesnom ukazanju Gospe od Suza pročitajte u kolumni patera Marka Glogovića.