Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji, Cotonou, nedjelja 20. studenoga 2011.

Draga braćo i sestre!

Na završetku ovog svečanog euharistijskog slavlja, ujedinjeni u Kristu, obratimo se s pouzdanjem njegovoj Majci molitvom Anđeo Gospodnji. Nakon što sam predao apostolsku pobudnicu Africae Munus, želim povjeriti Djevici Mariji, Našoj Gospi Afričkoj, novo razdoblje u koje ulazi Crkva na ovom kontinentu, da ona prati budućnost te evangelizacije čitave Afrike i na osobit ove zemlje beninske.

Marija je s radošću prihvatila Gospodinov poziv da postane Isusova Majka. Neka nas ona svojim primjerom potakne da odgovorimo na poslanje koje nam Bog danas povjerava! Marija je ta žena ove naše zemlje koja je primila povlasticu da donese na svijet Spasitelja svijeta. Tko može bolje od nje poznavati vrijednosti i ljepotu ljudskog života? Neka nikada ne mine naše divljenje pred darom života! Tko bolje od nje poznaje potrebe nas muškaraca i žena koji još uvijek putuju ovom zemljom? Podno križa, ujedinjena sa svojim raspetim Sinom, ona je Majka nade. Ta nam nada omogućuje prigrliti svakodnevicu snagom koju daje istina koja se očitovala po Isusu.

Draga braćo i sestre iz Afrike, gostoljubive zemlje za Svetu Obitelj, nastavite njegovati kršćanske obiteljske vrijednosti. Dok su mnoge obitelji podijeljene, prognane, zavijene u crnom beskrajnim sukobima, budite tvori pomirenja i nade. Uzmogli zajedno s Marijom, Djevicom himna Veliča, uvijek ostati u radosti. Neka ta radost bude u srcu vaših obitelji i vaših zemalja!

Riječima molitve Anđeo Gospodnji obratimo se sada našoj ljubljenoj Majci. Povjerimo joj nakane koje nosimo u svom srcu i molimo je za Afriku i za cio svijet.

(ika/bitno.net)