Američki egzorcisti smislili su vjerojatno najmoćniju aplikaciju na svijetu – onu koja vam pomaže u borbi protiv demona.

Catholic Exorcism” besplatna je aplikacija s molitvama oslobođenja i otklinjanja za svećenike i laike koju je napravio Centar za duhovnu obnovu sveti Mihael – katolička organizacija posvećena službi ozdravljenja i oslobođenja.

“Aplikacija sadrži važne katoličke molitve i rituale za one kojima je potrebno oslobođenje od demonskih aktivnosti. Postoje sekcije za svećenike-egzorciste, za ostale svećenike koji se bave službom oslobađanja te za laike”, istaknuo je u razgovoru za ChurchPop, mons. Stephen Rossetti jedan od voditelja Centra.

Osim što je svećenik, mons. Rossetti je i psiholog koji je više od 12 godina služio kao glavni egzorcist Washingtonske nadbiskupije.

“S rastućom sekularizacijom kulture i sve manjim brojem onih koji prakticiraju vjeru, ljudi su postali osjetljiviji na demonske aktivnosti. Zaštita koju pružaju sakramenti, sakramentali i prakticiranje vjere nestaje u ljudskim životima”, poručio je svećenik, upozorivši i kako “porast broja onih koji prakticiraju vještičarstvo, Wiccu, Ouija ploču i druge okultne rituale širom otvara vrata demonskom utjecaju da uništi i opustoši ljudske živote.”

Premda službene egzorcizme nad opsjednutom osobom smiju izvoditi isključivo svećenici koji imaju mandat od biskupa, monsinjor je istaknuo da i laici, temeljem krštenja, imaju ulogu u službi oslobađanja. Laici bi “doista trebali moliti da demoni odstupe”, poručio je, ali na neizravan način, moleći Boga, Djevicu Mariju i sv. Mihaela da istjeraju zloduhe.

“Nije mudro da se laici direktno suočavaju s demonima, a svakako ne da ulaze u bilo kakvo ispitivanje ili razgovor s njima”, dodao je mons. Rossetti, posvjedočivši svoje iskustvo u susretima s demonima.

“Svećenici, osobito egzorcisti, dobivaju posebnu zaštitu kada se suočavaju s đavlima. Na primjer, na nekim susretima, opsjednute osobe nasilno bi se bacile na mene. Točno prije no što bi me mogli ozlijediti nešto nevidljivo bi ih zaustavilo.”

“Oko svećenika-egzorcista postoji nešto poput zaštitnog ‘mjehura’. Stoga mi možemo u sigurnosti direktno zapovijedati demonima da odu.”

Svećenik je u razgovoru otkrio kako aplikacija sadrži molitve za različite situacije, poput rituala za otklinjanje prokletstava, malih egzorcizama koje su molili sveci i molitvi za egzorcizam mjesta i stvari. ‘Catholic Exorcism’ također sadrži crkvene dokumenta na temu oslobađanja te ‘Dnevnik egzorcista’ s uvidima u život svećenika koji se bavi tom službom.

“Vidimo da te molitve djeluju”, zaključio je mons. Stephen Rossetti. “Isus je pobijedio nam sotoninom moći i uništio njegovu vladavinu straha. Isus je svojoj Crkvi dao autoritet da izgoni sotonu.”

Detaljno o praksi egzorcizma u Katoličkoj Crkvi možete pročitati u teksu: “Egzorcizam, zli duhovi i znakovi opsjednuća u nauku Katoličke Crkve