Najpopularniji katolički biskup novih medija, Robert Barron, nedavno je predstavio novu inicijativu koja je usmjerena prema evangelizaciji ‘duhovnih tragača’, odnosno osoba koje ne pripadaju ni jednoj religiji, ali se zanimaju za duhovnost i pokušavaju otkriti istinsku vjeru.

Biskup je svoju inicijativu predstavio na svojem Facebook profilu, koji prati više od 2,3 milijuna ljudi, napisavši:

„Prijatelji, danas započinje nova inicijativa Word on Firea nazvana ‘Nedjeljne propovijedi biskupa Barrona’. Ova tjedna videa neće zamijeniti moje uobičajene nedjeljne homilije o misnim čitanjima, koje će se nastaviti, nego će sadržavati propovijedanje usmjereno prema neopredijeljenima i neće nužno biti povezane s liturgijskim kalendarom.

Propovijedi će biti emitirane svake nedjelje ujutro u 8:15 ET [14:15 po srednjoeuropskom vremenu] na mojem YouTube kanalu. Nadamo se da će ova nova ponuda doprinijeti duhovnom životu dosadašnjih pratitelja Word On Firea, te da će donijeti radosnu vijest Krista i Njegove Crkve milijunima neopredijeljenih duhovnih tragača koji se bore s nemirnim srcem.”

Pomoćni biskup Los Angelesa na svom je YouTube kanalu na nedjelju Presvetog Trojstva, 7. lipnja, objavio prvi video u sklopu novog niza propovijedi, pod naslovom “The God Who Is Love” [Bog koji je ljubav].