Opet te nedjelja poziva da pođeš u posjet Gospodinu. Svaka nedjelja je korak bliže Bogu i tvojem dubljem dostojanstvu i humanosti. Ostavi nedjelju za sebe. Nemoj da ti itko ili bilo kakav posao ugrabi nedjelju. Otkini se od svojih briga i poslova, gledaj prema Bogu i traži mir i odmor. To će biti tvoja mudrost i tvoja snaga.

Nedjeljom ti Bog ima nešto reci. Nedjeljom ti Bog želi otkriti ljepote prirode, ljepote možda nekog čovjeka ili prijatelja, ljepotu koje knjige i prije svega Njegove Euharistije. Nedjelja je dan kad možeš poći na svetu misu i uključen u mnoštvo vjernika oko Isusovog stola, oltara, doživjet ćeš da nisi sam već uključen u više od milijardu ljudi koji slave danas Euharistiju i vjeruju u Isusa Krista gledajući svijetlu perspektivu svog životnog puta. Doživjet ćeš još i više, u Crkvi je veličanstvena zajednica ne samo zemaljskih nego i nebeskih stanovnika. Ako dobro slušaš, gledaš i pokušaš razumjeti ili ako ne razumiješ, zamoli Gospodina da ti otkrije tajnu Njegovih riječi. Zaplakat ćeš od radosti što smiješ biti čovjek.

Crkva je zajednica vjernika. Sveti Pavao kaže da je ona tijelo Kristovo. Glava toga tijela je Isus sam, a vjernici su tijelo Njegovo. Preko svoga tijela Crkve Krist biva danas vidljiv u svijetu sve do konca vremena. Svi smo mi povezani s glavom, ali smo i međusobno povezani. To su vertikalna i horizontalna povezanost. Nema privatne vjere, nema privatne kreposti i nema privatnog grijeha. Svaki grijeh koji učiniš ranjava subrata kraj tebe, netko drugi će oboljeti zbog tvoga grijeha, nekom će se zasjeniti savjest i oči zbog tvoje nečiste savjesti. Najtajniji grijeh utječe na druge. Ali i to je utješno – tvoje pokajanje, tvoje dobro djelo, tvoja ljubav, tvoja borba protiv zla i mržnje, tvoje traganje za svjetlom, za mirom, također nije privatno nego ohrabruje, osvjetljava i oživljuje svakoga oko tebe. Nemoguće je biti dobar, a da to i drugi kraj tebe ne postaju. Jer Isus nam kaže da smo svjetlo svijeta.

Želiš li doista razveseliti druge, mijenjati društvo oko sebe, tada moli da i tebe ispuni Duh Božji kojim je bio ispunjen Isus Krist. Normalno je, naime, da istim Duhom kojim je ispunjena glava Crkve bude ispunjeno i njeno tijelo. Bog ti želi dati onu snagu Duha Svetoga kojom ćeš daleko bolje i drukčije raditi svoj profesionalni posao, raditi u kući, savjetovati onoga tko ti dođe, prijateljevati s ljudima oko sebe, voljeti prirodu i uspjeti u radu. Bog ti želi dati darove Duha. Na tebi je da ga za to moliš i pružiš srce da te osposobi za njih.

Kao što je Isus poslan i pomazan Duhom da bude vjesnik Radosne vijesti siromasima, da objavi zatvorenicima oslobođenje, dade vid slijepima, pusti potlačene na slobodu, proglasi godinu milosti Gospodnje, tako si i ti pozvan.

Kršćanin koji traži od Boga da ga ispuni svim darovima svoga Duha jest čovjek, on je Radosna vijest i svjetlo svima oko sebe. Bog računa na tebe.