MUDAR SAVJET

Svetac kojeg danas častimo koristio je jedno moćno oružje protiv Sotone…

U jednom pismu svojemu nećaku sveti Petar Damiani otkrio je najjače oružje u borbi protiv Sotone

Sveti Petar Damiani jedan je od najvećih reformatora srednjovjekovne Crkve. Živio je u 11. stoljeću kao pustinjak. Međutim, nije mogao podnijeti da se svijet oko njega ruši, pa se na neko vrijeme odrekao pustinjaštva kako bi pomogao reformu Crkve. Peter Damiani je prepoznavao prisutnost zla i činio sve što je bilo u njegovoj moći kako bi ga protjerao od klera, donosi Aleteia.

U jednom pismu svojemu nećaku sveti Petar Damiani otkrio je najjače oružje u borbi protiv Sotone: „Nemojte prestati svakodnevno štititi sebe primanjem Gospodinova tijela i krvi. Neka vaš tajni neprijatelj vidi da su vaše usne zacrvenjene Krvi Kristovom. Onda će zadrhtati, povući se i pobjeći u svoje mračno i vlažno utočište.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svetac se ovdje, naravno, referira na svakodnevno primanje svete pričesti, odnosno moćnog oružja koje svakoga puta može “zdrobiti glavu zmije”. Egzorcisti se također slažu kako često pričešćivanje predstavlja moćan način borbe protiv demona.

Petar Damiani rođen je u Ravenni god. 1007., kao posljednji od brojne djece. O njegovu se obrazovanju skrbio stariji brat Damjan (čije je ime Petar naknadno pridružio svome, u znak zahvalnosti).

Unatoč nebrojenim poteškoćama koje su pratile tako brojnu, a uz to i siromašnu obitelj, uspio je poći na studij, prvo u Ravennu, a potom u Faenzu i Parmu. Završivši studij, kratko je vrijeme proučavao elokvenciju i govorništvo.

Više o današnjem svecu možete pročitati OVDJE.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 21. veljače 2019.

Možda vam se svidi