Red čine slijepe redovnice koje u neprestanom klanjanju pred Presvetim sakramentom mole za spasenje svijeta

Sakramentalne sestre don Orionea. Foto: CNA

Sakramentalne sestre don Orionea.

To je ime ženskog reda Katoličke Crkve koji je prije 90 godina utemeljio sv. Luigi Orione i koji ima jednu posebnu karizmu – čine ga slijepe redovnice koje u neprestanom klanjanju pred Presvetim sakramentom mole za spasenje svijeta, a svoju fizičku sljepoću prikazuju za one koji su duhovno “slijepi”.

“Želim ovaj novi red darovati kao cvijet pred oltarom Blažene Djevice, tako da ga ona sama, svojim blagoslovljenim rukama, daruje Isusu u blagoslovljenom sakramentu”, napisao je sv. Luigi Orione pri utemeljenju reda, 15. kolovoza 1927.

Sam red u svom statutu ima naglašeno: Prikazivati Bogu gubitak vida za one koji još ne poznaju istinu i svjetlo svijeta Isusa Krista.

Red je sv. Luigi Orione zamislio kao neprestanu molitvenu potporu aktivnostima još dvaju redova koje je utemeljio i koji su posvećeni karitativnom radu – Sinovima Božje providnosti i Malim misionarskim sestrama milosrdnicama.

Kako nedavno piše katolička stranica Catholic News Agency, red danas djeluje u Italiji, Španjolskoj, Čileu, Filipinima, Keniji, Argentini i Brazilu. Redovnice nose bijeli habit i crveni škapular, na kojem je hostija.

“Ponekad zahvalim Bogu što sam slijepa”, rekla je za CNA sestra Maria Luz Ojeda iz Čilea koja je izgubila vid u 30-im godinama svoga života, što je bila posljedica nesreće koju je doživjela kao dijete.

“Tako sam ušla u red. Pred Presvetim sakramentom često kažem Gospodinu: ‘Ovo je moj način da ti pomognem spasiti duše.’ I sretna sam zbog toga”, rekla je Ojeda.

Ona i njezine sestre, kako kaže, svaki dan u molitvi i klanjanju prikazuju “siromaštvo, patnju i tuge čovječanstva”.

Nuns offer blindness for salvation of world

These nuns offer their blindness for the salvation of souls! Read more of their incredible story here: http://ow.ly/fAjf30dZBL0

Posted by Catholic News Agency Video on 28. srpnja 2017

Goran Andrijanić | Bitno.net