Ponajviše sam svakodnevno molila krunicu, i utjecala sam se svetoj Tereziji iz Lisieuxa, a obje su te pobožnosti veoma moćne. (Svakodnevno molite krunicu, kako to Gospa traži!)

Počela sam se moliti Gospi Žalosnoj kada sam otkrila njezinu snagu pri mijenjanju okorjelih srdaca i pri otkrivanju tajni. Ponekad se uslišanje događa odmah. U drugim prigodama jednostavno čekam da ona reagira na moje molbe.

No na temelju Gospinih objava znamo da ona nikada ne krši obećanja. U ovome članku navest ću šest načina na koje mi Gospa žalosna daje milost, utjehu, snagu, i stvari za koje vjerujem da su čuda u mojemu svakodnevnome životu.

1. Gospa žalosna daje mi radost i tješi me u patnji

Teško je to objasniti, ali kada zamolim za zagovor Gospe Žalosne, naročito moleći Krunicu sedam žalosti Marijinih[1], ona mi udijeli milost radosti. Kada završim tu molitvu s razmatranjem, osjećam se snažnijom i sposobnijom nositi se sa životnim poteškoćama.

Čak i kada doživim žalost i kada molim za Gospin zagovor, ona mi na neki način udijeli radost u mojemu trpljenju i po njezinoj žalosti.

Gospa obećava ljudima da će ih po ovoj pobožnosti „utješiti u njihovim bolima…”

Uistinu vjerujem da je ta milost utjehe Kristov način da nam kaže da nas nikada neće napustiti, i da se istinska radost nalazi u tome da počivamo u Njemu.

Sjedinjavanje naših patnji s Kristom i razmatranje o patnjama Njegove Majke drago je Isusu, a mi smo pozvani nasljedovati Krista u i po svojim vlastitim patnjama.

„Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.” (Mt 11,28)

2. Gospa žalosna udjeljuje mi čuda

Kada sam prvi put počela gajiti pobožnost prema Sedam žalosti Marijinih, moj muž i ja upravo smo se bili doselili u moj rodni grad. Nismo mogli pronaći mjesto gdje bismo živjeli. Kuda god bismo pošli, propao bi nam svaki pokušaj da kupimo kuću.

Neka iskustva iz prošlosti u mojemu rodnome gradu duboko su me povrijedila, zbog čega je moj muž odbijao živjeti tamo.

Osjećala sam se izgubljeno i bez nade. Obratila sam se Gospi Žalosnoj pred euharistijskim svetohraništem. Zamolila sam je da stavi Božju volju za našu obitelj u srce mojega muža – da mu otkrije gdje nas je Bog pozvao živjeti.

U roku od dvadeset minuta, čak prije nego što sam izašla iz kapelice, moj me je muž nazvao i pitao možemo li pogledati jednu kuću u mojemu rodnome gradu.

Ja nikada nisam molila za to, ali Gospa Žalosna uskladila je srce mojega muža s Božjom voljom, a da ja nisam uopće za to molila. Ostatak je povijest.

To je samo jedno od mnogih svakodnevnih čuda po zagovoru Gospe Žalosne.

3. Gospa Žalosna privlači me bliže Isusu

Kada molim i razmatram o Gospinoj patnji, ona mi udjeljuje milost da više ljubim Isusa. Ona me privlači k Euharistiji, daje mi želju što češće moliti i pohađati svetu misu, i udjeljuje mi milost da Ga ljubim, naročito u mojim kušnjama.

Više ljubim svoju vjeru i sakramente, naročito otkada sam počela gajiti pobožnost prema Žalosnoj Majci.

4. Gospa Žalosna pomaže mi u mojemu pozivu kao supruge i majke

Udala sam se za svojega muža prije gotovo dvanaest godina, i imamo dvoje djece. Poziv braka i majčinstva nije uvijek lagan, i zahtijeva mnogo milosti.

Kada zamolim Gospu Žalosnu za zagovor, ona mi dadne milost umjerenosti. Kao majke, lako se naljutimo ili postanemo nestrpljive. Gospa mi udjeljuje milost strpljivosti i blagosti onda kada osjetim potrebu povisiti ton sa svojom djecom.

Ona mi u mojemu srcu kaže: „Budi blaga i strpljiva, kao što sam i ja blaga i strpljiva.”

5. Gospa Žalosna prati me u mojemu radu

Gospa Žalosna obećava onima koji joj se mole da će ih pratiti u njihovu radu. Kod mene je to definitivno točno.

Otkada sam počela gajiti ovu pobožnost, primijetila sam Gospinu ruku u svim poslovima koje obavljam tijekom dana.

6. Gospa Žalosna pomaže mi rasti u kreposti

Pobožnost Gospi Žalosnoj pomaže mi rasti u kreposti. Ona mi pomaže željeti veću strpljivost, poniznost, umjerenost i ljubaznost. Ona mi pomaže savladati moje mane. Pomaže mi željeti sakramente, što mi daje milost da želim ove kreposti i da ih zadobijem.

Potičem vas da se u svojim svakodnevnim potrebama obratite Gospi Žalosnoj. Ona vas neće razočarati. Naša žalosna Majka nikada ne krši svoja obećanja.

Izvor: ChurchPop | Prijevod: Ana Naletilić

Članak je preveden i objavljen uz dopuštenje nositelja prava. Sva prava pridržana.


[1]  Ovu krunicu možete još moliti ovako i ovako (op. prev.).