Svako dijete, poput vas ili mene, stvoreno je za jedan određeni i veliki nacrt: da ljubi i da bude ljubljeno.

Sveto pismo donosi nam riječi Božje koje on upravlja svom proroku: “Pozvah te imenom i ti si moj, vrijedan si u mojim očima i ja te ljubim.” To hoće reći da imamo svoju cijenu u očima samoga Boga koji nas ljubi i želi da mu tu ljubav uzvratimo.

“Gledaj, urezao sam te u dlan svoje ruke.”

Eto što je Isus došao učiniti na zemlji: proglasiti radosnu vijest da nas Bog ljubi, da smo vrijedni u njegovim očima.

On me ljubi! A kako me ljubi? On sam o tome govori: “Ako bi majka mogla zaboraviti svoje čedo, ja tebe neću zaboraviti nikada. Držim te na dlanu svoje ruke.” Bijah jednom u vlaku i razmišljah upravo o tom tekstu. I dođe mi misao: Toliki milijuni bića na njegovu su dlanu! A ipak on me može vidjeti upravo sada i ovdje, kao malu česticu na svom dlanu!

Čudesno je o tome razmišljati, osobito u trenucima trpljenja, kad se čovjek osjeti osamljenim, kad je izvrgnut nepravdi. Sjetite se tada da ste na njegovu dlanu, da su njegove oči uprte u vas, da ste vrijedni u njegovim očima.

Svi mi vrijedni smo u njegovim očima: umirući čovjek na ulici njemu je dragocjen; bogati milijunaš njemu je dragocjen; grešnik je u njemu također dragocjen — jer nas sve on ljubi.

Potrebno je moliti se kako bismo razumjeli ljubav koju Bog ima prema nama. I ako zaista imamo nakanu želju to moliti, tada će biti dobro da zacrtamo prve korake, jer ako se ne odlučimo na prvi korak, nikad nećemo doći do zadnjeg koji nas dovodi u Božju prisutnost.

Gornji tekst je izvadak iz knjige “Molitva – svježina jednog izvora”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net