Najljepše od svega – ne morate ju moliti samo tijekom mise!

Papa Franjo potaknuo je vjernike na duhovnu pričest te nam ponudio prekrasnu molitvu kao pomoć u vrijeme kada ne možemo primiti Isusa u Presvetom oltarskom sakramentu.

Papa je molitvu duhovne pričest izrecitirao na kraju svoje propovijedi tijekom subotnjeg misnog slavlja u Domu sv. Marte. Postoje mnoge varijante duhovne pričesti, no Sveti je Otac posebno izabrao ovu:

Moj Isuse, vjerujem da si stvarno prisutan u Presvetom oltarskom sakramentu. Volim te iznad svega i želim te u svojoj duši. Kako Te sada ne mogu sakramentalno primiti, barem duhovno dođi u moje srce. Kao već pristigloga, grlim Te i ujedinjujem se s Tobom. Ne dopusti mi da se ikada odvojim od Tebe.

Svakako preporučujemo da u vrijeme kada je HBK donijela odredbe o suspendiranju javnih misnih slavlja ovu molitvu koristite kako biste se duhovno sjedinili s Isusom.

Najljepše od svega – ne morate ju moliti samo tijekom mise! Mnogi sveci preporučivali su takav vid sjedinjenja s Kristom te poticali druge vjernike da se što češće okoriste tom milosti.

Bitno.net