1 Pt 5,5: „Svi se jedni prema drugima pripašite poniznošću jer Bog se oholima protivi, a poniznima daruje milost.“

Ohrabrenje Padra Pija: “… trudite se sve više i više da se čvrsto držite poniznosti i ljubavi koji su glavni stupovi na kojima počiva golema građevina o kojoj sve ostalo ovisi… Ako srce teži vršenju ovih dviju kreposti, ni s drugima neće biti teškoća.”

„Kada ne možete činiti velike korake na putu na kojem vas Bog vodi, budite zadovoljni i s malim koracima i strpljivo čekajte dok ne budete mogli trčati ili, još bolje, letjeti. Budite zadovoljni tim da ste trenutno mala pčela u košnici; mala pčela koja će uskoro postati velika pčela i koja će moći pravili med, jer Bog govori onima koji su ponizni.“

„Ponizite se pod snažnom rukom Božjom, prihvaćajući pokorno i strpljivo nevolje koje vam šalje, da vas uzvisi u pravo vrijeme, dajući vam svoju milost.“

Gospodine, daj mi milost da se mogu poniziti pred tobom, čekati na tvoju zapovijed i strpljivo podnositi teškoće. Hvala ti. Amen.

Gornji tekst je izvadak iz knjige “Padre Pio: Riječi nade – 150 meditacija utjehe i ohrabrenja ”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.