Ps 49,16: „A moju će dušu Bog ugrabiti podzemlju iz pandža.“

Ledena tama obavija mi dušu. Zašto bi me Bog spasio? 

Ohrabrenje Padra Pija: „Recite, jesu li Sunce ili tama ono što osvjetljava i otkriva stvari? Sam Bog je milost, Bog je najsjajnije Sunce i svi drugi ništa su, a ako i jesu nešto, to je zahvaljujući njemu. Samo Bog može prosvijetliti dušu milošću i pokazati joj što ona jest. Što potpunije osoba spozna svoju bijedu i nedostojnost pred Bogom, to je veća milost koja je prosvjetljava i otkriva joj što ona jest. Shvaćam da otkrivanje vlastite bijede pod djelovanjem božanskoga Sunca isprva rastužuje i uznemirava. Ono je izvor boli i straha za sirotu dušu koja je na taj način rasvijetljena. No utješite se u našem premilom Gospodinu jer, kada to božansko Sunce zagrije zemlju vaše duše svojim vrućim zrakama, potaknut će nove biljke da niknu, koje će u svoje vrijeme dati najukusnije plodove.

Vjerujte mi, stvari upravo tako stoje. Utješite se stoga ovom divnom mišlju, ovim lijepim ohrabrenjem.“

Gospodine, kada ledena tama obavije moju dušu, zagrij i osvijetli je svojim vječnim Suncem i učini da ljubav, mir i vjera rastu u meni. Amen.

Gornji tekst je izvadak iz knjige “Padre Pio: Riječi nade – 150 meditacija utjehe i ohrabrenja ”. Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige je ekskluzivno i vrijedi isključivo za portal bitno.net. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.