Vlč. Edward Looney dijecezanski je svećenik kojeg povremeno zovu kako bi držao predavanja o važnosti Blažene Djevice Marije za duhovni život vjernika. Na putovanjima uglavnom spava u hotelskim sobama, a jedna od stvari koju nikada ne zaboravlja ponijeti sa sobom je blagoslovljena voda.

Njegovo objašnjenje za nošenje svete vode je jednostavno: Zlo je stvarno.

“Prisutnost zla može ostati u sobi dugo nakon što se u njoj bilo što dogodilo. Ne znate tko je bio prethodni korisnik vaše hotelske sobe i kakvu je prtljagu ponio sa sobom. Ne znate što se događalo u vašoj sobi. Blagoslovljena voda moćno je oružje za zaštitu protiv zla i može pomoći otjerati bilo koje ostatke zla”, objasnio je Looney u tekstu za Aleteiu.

Američki svećenik predlaže da nakon ulaska u hotelsku sobu poškropimo svetom vodom, te se pomolimo kako bi Bog zaštitio sobu, te oprostio svako zlo koje se u njoj moglo dogoditi.

U tu svrhu sastavio je i molitvu koju on izgovara nakon što stupi u sobu:

“Svemogući Bože, molim te da pošalješ svoje anđele da budu sa mnom na ovom mjestu i štite me od svih napada Zloga. Molim te oprosti svako zlo koje se dogodilo u ovoj sobi, i udijeli onima koji su te uvrijedili milost obraćenja. Rasprši sile tame ako ih ima u ovoj sobi i zaštiti me ove noći, kao i one koji će ovdje spavati u narednim noćima. Isuse, vjerujem u tebe!”

Uz navedeno, Looney preporučuje da se utečemo svetom Mihaelu arkanđelu ili svojem anđelu čuvaru. Uz molitvu i svetu vodu bit ćemo zaštićeni od svih ostataka zla i spremni za duhovne bitke koje bi mogle izbiti.