Inicijativa 40 dana za život najavljuje premijeru dokumentarnog filma „40 dana…“ o rezultatima i plodovima te najveće međunarodne pro-life molitvene inicijative koja je utjecala na milijune ljudi. Dokumentarac je sniman u raznim dijelovima Hrvatske, te u Rimu, Budimpešti, Londonu i Houstonu. U njemu sudjeluju žene koje su pobacile, one koje su odlučile roditi, ali i muškarci koji su ranjeni pobačajem te su iznesena iskustva molitelja začetih silovanjem ili onih koji su mogli biti pobačeni.

Scenarij i režiju filma potpisuje Ante Čaljkušić, predsjednik međunarodne inicijative za prestanak pobačaja „40 dana za život“, a snimatelj, montažer i ton majstor je Ivan Lovrić. Radnja filma bogata je brojnim svjedočanstvima sudionika inicijative, žena i muškaraca koji su odabrali život te svjedočanstvima onih kojima je prijetio pobačaj, ali i onih koji pate od rana pobačaja. Film također govori o rješenju problema pobačaja, uvodi čovjeka u istinitu stvarnost borbe između života i smrti i odgovara na pitanje o temelju borbe za život i dovodi gledatelja do izvorišta kulture života.

Redatelj Ante Čaljkušić najavljuje kako će film biti preveden na četiri strana jezika. Pretpremijera filma predviđena je za 19. listopada, a sljedećeg dana bit će prikazan u 29 gradova diljem Hrvatske. Popis gradova s mjestima prikazivanja možete pronaći na stranici ovdje, a više informacija o Udruzi Hrvatska za život, koja je producirala dokumentarni film, potražite ovdje.

Bitno.net