„Ulične svjetiljke“ traže volontere koji bi u subotu, 16. ožujka, u središtu Zagreba sudjelovali u akciji prodaje i promocije novog broja časopisa

Foto: Facebook

„Volontiranje će trajati 60 minuta, a svi koji nam se pridruže dobit će lijepu priliku upoznati nove ljude, družiti se, ojačati mišiće i trenirati prodajne vještine… I što je najvažnije od svega: osjećat će se dobro“, kaže koordinatorica volonterskih akcija “Uličnih svjetiljki” u Zagrebu Vlatka Bakran Burić.

Prvi hrvatski časopis o beskućništvu i srodnim temama „Ulične svjetiljke“ već više od deset godina izdaje Franjevački svjetovni red Majke Božje Trsatske. Časopis se prodaje u Rijeci, Zagrebu, Vinkovcima, Varaždinu i Osijeku. Prvi je broj objavljen u rujnu 2008. Godine, a prvi glavni urednik bio je ra Siniša Pucić, a od 2014. godine glavna urednica je Jasna Krapac. Časopis izlazi više puta godišnje, većinu tekstova pišu beskućnici.

Polovica prihoda od prodaje ide prodavaču beskućniku, a preostala polovica za troškove izdavanja sljedećeg broja časopisa, čime se časopis samofinancira.

Svi zainteresirani za volontiranje u Zagrebu mogu se javiti koordinatorici volonterskih akcija u Zagrebu Vlatki Bakran Burić na 091539 7559 ili na Facebook stranici Uličnih svjetiljki.

Izvršni urednik Bitno.net-a Goran Andrijanić je volontirao u prodaji časopisa Ulične svjetiljke, a njegovo iskustvo možete pročitati OVDJE.

U subotu (16.3.) u centru Zagreba, od 10 do 11 sati bit će volonterska akcija Ulične svjetiljke i traže se dobrovoljci…

Objavljuje Vlatka Bakran BuricUtorak, 12. ožujka 2019.

Bitno.net